Дървени магнитни цифри

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50325
+ -
19,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървените магнитни цифри

 

Дървена кутия с акрилен капак.Съдържа 37 разноцветни магнитни цифри,заедно със знаците за събиране,изваждане,умножение, деление и равно. Най-голям е броят на единиците,за да могат децата да съставят двуцифрени и трицифрени числа. Целта на тази образователна игра е въвеждането на детето в света на числата , получаване на представа за математическите операции, да се научи да брои до 10 и в обратен ред, а  впоследствие да се научи да чете и разбира изписването на аритметичните действия.

 

Подготовка за игра с дървените магнитни цифри

 

Научаване цифрите от 1 до 9 е косвена подготовка за тяхното изписване. Когато представите на децата дървените магнитни цифри, извадете цифрите на числата 1, 2, 3 и ги поставете произволно на магнитната дъска. Прокарайте с пръст по цифрата на числото 1,назовете го и помолете детето да повтори вашите действия. С другите цифри действията са аналогични. Включете игра от разстояние и му предложете да ви донася определена цифра.

Ако детето е играло с Пръчиците на Кюизинер или с Дървената игра за броене, предлагани от магазини PLAYSENSE, то вече е усвоило сравняването на количества и съотнасянето им съм съответната цифра. Това е подготовката към възприемане на десетичната бройна система и разбиране на разликата между число и цифра. Преди да предложите на детето да нареди последователно цифрите от 1 до 10, проверете дали то познава всички цифри,като ги посочвате в произволен ред с въпроса Какво е това? Може да разбъркате магнитните цифри, а детето да подреди числовата редица от 1 до 10. С преброяването им детето се запознава с естествения ред на числата. 

 

Дървени магнитни цифри - Игра, чрез която се усвояват математическите действия: събиране и изваждане

 

На по-късен етап преминавате към действието събиране, а веднага след това към изваждане, посредством магнитните математически знаци. Така у децата постепенно се създава представа,че изваждането е действие, обратно на събирането. Когато детето е получило представа, че числото се състои от единици, то вече може да се запознае със символа и значението на цифрата 0. Направете го чрез игра. Накарайте детето да ви донесе 5 молива, 3 щипки,2 кърпички, 0 ябълки. Попитайте защо не е донесло нищо. Очаква се отговор, че нулата е нищо. Или в кутийки да поставя определени количества предмети, така че една да остане празна. Покажете на детето празното отделение 0. Заедно с него изяснете защо нищо не е сложено в кутийката. Нека да открие цифрата нула и я постави на магнитната дъска.

 

 Дървените магнитни цифри са подходящи за деца от три до седем годишна възраст

 

Те са незаменимо нагледно средство за визуализиране на математически понятия. Заниманията с тази образователна игра способстват за развитието на детското логическо и математическо мислене, за развитие на възприятията, фината моторика и въображението. Запаметяването на числата в числови редици става чрез активиране на възможно най-много видове памет: визуална, тактилна, слухова, двигателна, което води до съхраняване на поднесената информация в дълготрайна памет. Многобройните упражнения с дървените магнитни цифри дават на детето възможност на по-късен етап да решава самостоятелно абстрактни задачи, изчислявайки наум. 

 

 

 

Дървените магнитни цифри притежават сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

Размери на кутията дървените магнитни цифри:

 

145х145х50мм

Тегло: 0,36 кг.

 

 

Посетете категорията "Образователни игри" за още подобни продукти от PlaySense

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!