Игрален комплект Viga - Магнитни шаблони

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50724
+ -
49,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Магнитни шаблони за рисуване от дърво

 

Комплектът съдържа 12 броя дървени магнитни шаблона за рисуване върху магнитна дъска. Това дидактично пособие е универсално и се отнася не само до зоната на езиковото развитие, но и за фината моторика на ръцете. Изрязаните дървени магнитни шаблони са триизмерни фигури с гладка повърхност. В комплектът са включени и карти с предложения за рисуване, посредством шаблоните. В комплекта няма дъска.

 

Детето прокарва пръстче по вътрешното очертание на магнитния шаблон. Така то се запознава с различните форми и се подготвя за писане. Това упражнение му дава възможност да опознае очертанието на всеки шаблон и да направи неговото графично изображение върху лист, като изисквате от детето да завърши очертанието, стигайки до точката, от която е започнало. След това пренесете това упражнение върху магнитната дъска. Заниманието с очертаване на магнитните шаблоти с флумастер върху магнитна дъска е много забавно за децата. Накарайте детето да асоциира предмети в ежедневието с дадената форма, след което му предложете да я изобрази с помощта на шаблона. И фигурата, и рамката на магнитния шаблон могат да се очертават и комбинират, така че да се получат различни рисунки. 

 

Дървените магнитни шаблони са подходящ дидактичен материал по системата на Мария Монтесори, заниманията с който развиват у детето фината моторика, абстрактно мислене, въображение, търпение, умението за писане. С подобни помагала Мария Монтесори предлага алтернатива на извитите и прави линии, които обичайно се предлагат на малките деца като упражнения за писане. Според нея очертаването на непрекъснати фигури доставя на малчуганите по-голямо удоволствие.

 

Този комплект с магнити  е изключително подходящ за училища, детски градини, обучителни центрове и обществени места. С него могат да играят едновременно няколко деца и да споделят своите емоции.

 

В комплектът е включена торбичка от плат за съхранение на елементите.

Дървеният комплект притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

Размер: 145х110х6мм

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:


София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Посетете категориите "Образователни игри"  и "Конструктивни игри" за още подобни продукти от PlaySense

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!