Дървени магнитни букви на кирилица Playsense

  • Марка: Playsense
  • Кат. номер: 50324
+ -
24,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървените магнитни букви на кирилица на Playsense

 

Дървена кутия с акрилен капак за лесно съхраняване. Съдържа 52 разноцветни повтаряеми магнитни букви от българската азбука. Посредством тях детето може да съставя думи,кратки изречения. Дървените букви са в основните цветове, а на гърба им е монтирано магнитно фолио, което ги прави безопасни за деца над три години, лесни и удобни за занимания. Цветовете спомагат формата на буквата да изпъква по-ясно. 

Предложете на детето да поиграе с буквите, да ги обследва и описва с пръсти, да ги очертава. Това ще му помогне да стабилизира мускулната дейност, нужна за боравене с инструмента за писане. Когато детето докосва дървените магнитни букви, сетивата за допир и зрение работят едновременно и това му помага в по-бързото запаметяване в съзнанието.

 

Подготовка за игра с дървени магнитни букви на кирилица

 

Преди да откриете пред детето буквите от подвижната магнитна азбука предложите му играта на звукове и картинки, както и да открива съставните звуци. Забавлявайте се като го накарате да открие нещо, което започва със звука ...(например този, с който започва неговото име).Целта е детето да запаметява без натоварване, умора или напрежение. Обучението е забавно, когато е максимално близко до естествения начин на учене на детето, а именно чрез игра. Може да използвате нагледни средства, като магнитни животни, превозни средства или динозаври, предлагани в магазините PLAYSENSE,за да повишите детския емоционален тонус.

Продължете играта на магнитната дъска с произнасяне на звука и откриване на съответната буква. Предложете на детето да постави на магнитната дъска избрана от него магнитна картинка и назове звука,с който започва името и. Нека потърси буквата, която отговаря на звука. След това Вие изкажете думата на срички, като можете да ги изпеете.

 

Играйте заедно с вашето дете, за да може по-лесно да усвои играта с дървените магнитни букви на кирилица

 

Помогнете на детето да потърси следващите магнитни букви, за да може то да състави цялата дума. Когато детето ви е усвоило добре буквите и съответсващите им звуци, можете да включите съставни звуци, букви, за да започне да съставя цели думи, посредством дървените магнитни букви на кирилица. Срещу магнитната картинка  напишете съответсващата дума на магнитната дъска. Поканете детето да ви каже с кой звук започва и думата, назоваваща картинката и кои са другите съставни звуци. Прокарайте с показалец по буквите, като в същото време ги произнасяте. Нека детето на свой ред да направи същото. Поощрете го да прочете цялата дума . Нека я състави с дървенине магнитни букви на кирилица.

Използвайки подвижната магнитна азбука, детето може да пише свободно дори все още да не владее добре молива. Запаметяването на буквите става чрез активиране на възможно най-много видове памет(визуална, слухова, двигателна, тактилна). Това води до съхраняване на поднесената информация в дълготрайна памет и до спонтанното и активиране при комуникация. 

 

 

Дървените букви притежават сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 Размери на кутията на дървените магнитни букви на кирилица:

 

145х145х50мм

Тегло: 0,36

 

 

Посетете категорията "Образователни игри" за още подобни продукти от PlaySense

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!