Дървени кубчета за подреждане и вгнездяване Polar B

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44016
+ -
45,00 лв. 36,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървените кубчета за подреждане и вгнездяване

 

Пет дървени кубчета в нежни цветове. От различните страните са принтирани в многоцветен ситопечат по признак: животни, множества от предмети и цифри. Четвъртата страна е за сортиране на форми. Можете да поставите едно кубче в друго или подреждате по признак едно върху друго. Може да подканете детето да принесете кубчетата едно по едно на килима, като по този начин то ще усети съотношението между големината и теглото им.

 

Какви игри могат да се играят с дървените кубчета?

 

Когато изграждате кула от кубчета, използвайте по ред от по-голямото към по-малкото. Вгнездяването едно в друго първоначално е по-лесният вариант за детето. Там покажете на детето да поставя всяко кубче в средата на предишното. Ако детето изрази желание да построи кула от дървените кубчета, по-добре е да го направи без вашата помощ този път.

 

Освен кула детето може да изгражда пътечки, мостчета, като родителят може да му покаже, за да се създаде някаква закономерност при построяването на конструкция, различна от кулата. Тук въвеждаме понятия като голям-малък, по-голям-по-малък, най-голям-най-малък. Върху едната страна на куба са изобразени животни и множества от предмети. С тях детето се научава да ги съотнася към съответната цифра, да брои от 1 до 5, на по-късен етап и в обратен ред.

 

Как дървените кубчета помагат на вашето дете?

 

Целта на играта с дървени кубчета е детето визуално да се научи да различава големината на обемите. Едновременно с това се развива фината и груба моторика, координацията на движенията, концентрацията на вниманието, зрителната памет, ориентацията в пространството и в равнината. 

 

Дървените кубчета са подходящи за деца над една година. Скривайте ги за определено време и на определен етап от детското развитие запознайте децата с цифрите на числата от 1 до 5, както и да свързват количествата с определената цифра. 

 

Игрите с кубчетата развиват зрително-моторната кординация.

 

Дървените кубчета притежават сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да  откриете в магазин за дървени играчки PLAYSENSE:

 

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

 Подходяща играчка за 1+ год.

 Размер: 90х330х90мм

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „дървени играчки от 0 до 1г. и от 1 до 3 годишна възраст“ и "Дървени кубчета".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!