Дървени къщи за кукли

Защо да изберeте дървените къщи за кукли на Playsense?

Дървените къщи за кукли са играчката, към която голяма част от децата проявят интерес, тъй като къщичките са малката версия на големия свят. В този малък макет детето ви ще има възможността да диктува правилата. За възрастните къщите за кукли могат да представляват една “кутия” пълна с прекалено много дребни елементи, но това далеч не е всичко. Щом детето ви започне да играе с къщата, то неусетно ще влезе в обувките на възрастен. Ще станете свидетел на моменти от ежедневието, пречупени през детските очи. Този тип дейност възпитава креативността, умението за вземане на решения, увереността да контролира и променя пейзажа, така както детето пожелае.

Прочети още

Благодарение на високата човешка интуитивност, децата бързо развиват необходимостта да полагат грижи - независимо дали за човешка кукла, плюшено мече или силиконово животинче. Първите такива пориви ще станат видими, когато детето започне да копира вашите действия - да прегръща, храни, милва и приспива любимата си играчка. След третата си година детето все по-осъзнато ще има нужда да реализира тези грижи.

Сюжетно-ролевите игри дават поле за изразяване на всяка детска емоция, имитирайки възрастните. Те се научават да решават “проблемите” на куклите си, да ги поставят в ситуации, които ги предизвикват, които са непознати за тях. Така детето съизживява ситуации, които към момента са били непознати. Играта с дървени къщи и кукли дава шанс на децата да развият социалните си качества и да узреят в емоционален аспект, което от своя страна дава възможност на родителите да бъдат съветник и пример за подражание. Играта на детето с кукли дава възможност на родителя да съблюдава първосигналната реакция на детето щом се появи конфликт. Проявата на несигурност или страх пред очите на родителя е идеалният момент, в който той да успокои детето, да поговори с него или да даде нагледен пример как да се справи със ситуацията. Общото запознанство с минимизираните житейски казуси изгражда емоционалната устойчивост и увереност на децата и то под формата на забавна и винаги различна игра.

Предимствата на играта с дървена къща за кукли

Забавната и различна игра е тясно свързана с материалите, от които са изработени дървените къщи, тяхните мебели и обитателите им - кукли, животни, магични създания.

В тази така строго идейна и персонална игра с кукли, дървените играчки дават емоционалните ползи от досега, с истински, дишащи и чисти елементи. Тези елементи предразполагат към по-добра концентрация, която директно се отразява върху търпението на детето и неговото желание за по-продължителна и ползотворна игра.
Фокусът е от изключително значение в този тип игра, заради последователността на причинно-следствени връзки, тяхното развитие и завършек. Работата с истинска дървесина засилва този фокус на чисто физиологично и психологично ниво.

Наличието на дървени кукли в дома е безопасно, тъй като дървото не е податливо на разпад или малформации, не отделя малки животозастрашаващи и трудни за откриване и почистване частици. Притежаването на дървени играчки със сигурност е полезно решение, както за бюджета, така и за креативното и социално развитие на детето.

Качество и достъпност на артикулите

Дървените къщи за кукли, както и всички техни вариаци, са удостоени с европейски сертифкат за качество на материалите EN71. Playsense е официален вносител и дистрибутор на Viga Toys за цялата страна, с онлайн магазин и три обекта в София, Пловдив и Варна.

марки
Подреди по