Дървени играчки за фина моторика

Фина моторика при децата

Фината моторика обхваща всички малки движения на пръстите на ръцете и краката, китките, главата, устните и езика. Това са основните умение на детето да използва малки мускули, по-специално в ръцете и пръстите. Те му помагат да вдига малки предмети, да държи лъжица, да обръща страници в книга или да използва молив или пастел.

Прочети още

Тези двигателни умения започват да се развиват активно когато детето е на възраст между 1 и 2 години. Бебето е способно единствено да сграбчва и стиска, но по-големите малчугани са по-сръчни, защото имат по-добър контрол върху пръстите на ръцете.

Как да подобрите тази сръчност?

Има много забавни и образователни дейности, които могат да помогнат за това! Дървените играчки са чудесен начин да подпомогнат подобряването на тяхната сръчност, за да развият умения които ще има трябват, когато пораснат.

Играчки за фина моторика

Playsense предлага разнообразни дървени играчки за фина моторика. Запознайте се с различните видове и научете какви са техните предимства:

 

  • Рингове за хвърляне. Тази игра с хвърляне на рингове определено изисква координация между очите и ръцете. Те са забавни и укрепват двигателните умения. Те са страхотни за групова игра.

 

  • Игри за нанизване. Това е още един чуден начин за стимулиране на координацията между зрението и двигателния парат.

 

  • Мозайка. Тя е подходяща за всички възрасти. Има два вида мозайка. Стандартна - пъпчиците на цветните пионки е вмъкват в отворите на бялата дъска. Магнитна мозайка - фигурите се лепят на магнитна дъска.

 

  • Дървен сортиращ куб. Той не само подобрява двигателните способности, но развива пространственото мислене. Негова разновидност са геометричните фигури за сортиране върху дъска.

Фина моторика за предучилищна възраст

По-големите могат да извършат по-сложни и координирани движения. За тях сме подготвили:

  • Играчка спирала. Тя подобрява както сръчността, така и логическото мислене и способността за решаване на проблеми.

  • Дървен пъзел. Класическа играчка за фина моторика, която учи хлапето на прецизни движения и пространствено мислене.

  • Домино. Да наредите голям брой плочки в редица след което да предизвикате верижна реакция и всички да паднат е трудно дори за възрастни. Доминото стимулира също така комбинативното мислене.

Игри за фина моторика

Освен с дървени играчки, трябва да стимулирате фината моторика на детето, чрез различни дейности. Една от най разпространените е рисуването. Различните видове рисуване помагат за укрепване на ловкостта. Рисуването с четка помага да се научат да упражняват по-голям контрол, като я използват като инструмент.

Нова гъба, малко вода и две купички са всичко, от което се нуждаете за друго занимание. Напълнете купа с вода и оставете другата празна. Вашето дете може да накисне гъбата във водата и след това да изстиска гъбата в другата купа. Това е проста игра, която може да укрепи ръцете и предмишниците.

Напълнете чаша с около една четвърт вода. Дайте на детето си празна чаша и капкомер или чиста спринцовка за лекарства. Нека то се опита да прехвърли водата от едната чаша в другата, като я изтегля с капкомера или спринцовката и я изпразва в другата.

Играчки за фина моторика от Playsense

Развитието на прецизните двигателни умения е важно за бебета, малки и по-големи деца, докато растат и научават за света около тях. Координацията на малки мускули в ръцете, пръстите и очите улеснява ежедневните задачи и отваря изцяло нов свят от възможности.

Помогнете на малкия си ученик да развие своята сръчност с вълнуващи дървени играчки от тази колекция. Тя включват конструктори, пъзели и лабиринти с които малките ръце и очи работят заедно.

Разгледайте изгодните ценови предложения на играчки в Playsense и намерете нови начини за игра.

марки
Подреди по