Дървени геометрични фигури за сортиране

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 58558
+ -
43,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървените геометрични фигури за сортиране

 

Дървените геометрични фигури за сортиране се подреждат върху масивна букова дъска със здрава конструкция и очертан контур на геометричните фигури. Те са единични(кръг) или идентични заедно с тези, които са силно противоположни. Ярко оцветените дървени фигури съответстват по брой на дървените шипчета.Поставянето им върху дъската става лесно.Всяка геометрична фигура има точно място.

Въпреки че тактилното усещане покрива цялата повърхност на тялото, упражненията,които предоставя играта с геометричните фигури за сортиране, се ограничават до върха на пръстите. Това има своята образователна функция дотолкова, доколкото подготвя детето за обикновения живот, защото именно тези области най-много се използват за докосване. Това косвено и отдалече подготвя ръката за писане.

 

Какви упражнения предлага дървената игра - Геометрични фигури за сортиране?

 

Едно от първите упражнения,с които децата започват игрите в ранна детска възраст, е свързано с изваждане от шипче на форми и съответно опит за обратното им нанизване. Първоначално учим детето как трябва да докосва повърхностите, да прокарва пръстчета по тях и техните ръбчета. Така то ще почувства разликите по-добре и ще може да различи промените при геометричните фигури, дори без да ги познава. Тази Монтесори игра е предназначена за развитие на визуалното възприемане на цветовете. На две годишна възраст децата с лекота разпознават и назовават основните цветове, като тук задачата е да научат от смесени фигури в безпорядък да съставят поредица от 2, 3 или четири фигури по признак-цвят.

Преминете към следващата задача като предложите на детето да наблюдава фигурата, очертана на дървената основа, за да премине към правилното нанизване на отделните геометрични форми. Нанизването постепенно се усложнява с увеличаване броя на шипчетата, но техния брой съответства на наименованията: три на триъгълник, четири на четириъгълник, пет на петоъгълник. Включвайки и зрителната, и тактилната памет, децата получават двоен образ(визуален и мускулен) на различните геометрични форми. Когато наблюдавате детето ще забележите, че то не само изпълнява упражнението с лекота, но и че не е необходимо да опипва целите предмети, за да ги различи.

 

Как дървените геометрични фигури за сортиране помагат на вашето дете?

 

Образователната игра с дървените геометрични фигури за нанизване има за цел да научи детето визуално да различава основните цветове, да изважда и нанизва обратно фигурите. Това води до развитие на фината и грубата моторика, придобиване на умения за обединявяне на предмети по признак(в дадения случай цвят и форма), развитие на логическото мислене и конструктивните умения, служи като подготовка за по-сложни математически упражнения и такива за развитие на речта.

Упражненията в търсенето на сходствата и контрастите между геометричните фигури за сортиране разкриват различията пред децата по един забележителен начин, като ги прави важни. На тази база децата умело съпоставят градирани предмети, като при нанизване височината им постепенно се увеличава, а в обратен ред намалява. 

Дървените геометрични фигури за нанизване са подходящо нагледно средство в заниманията с деца над две години до предучилищна възраст.

 

Дървените геометрични фигури притежават сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

Размери на дървените геометречни фигури за сортиране:

 

370х75х80 мм

 Тегло: 1,04 кг.

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 1 до 3 г. и от 3 до 5годишна възраст" и "Образователни игри".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!