Дървени дидактични фигури - 17 части

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 51367
+ -
40,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Дидактична игра

 

Тази дидактична игра за деца от дърво се състои от масивна основа-сортер с 16 прореза на основните геометрични форми: квадрат, триъгълник, кръг и правоъгълник. Децата сортират дървените блокчета и съответно ги подреждат по признак: цвят, големина и форма. Този тип Монтесори играчки с геометрични фигури, които се нареждат върху дървена платформа, спомагат за развитието на детето още от двегодишна възраст. Тези манипулативни материали са особено подходящи за запознаване на децата с основните цветове и развиване на детските визуални възприятия. Всяка една от фигурките ѝ, без значение дали формата ѝ е квадратна, правоъгълна, триъгълна или цилиндрична, се вгнездява в съответен отвор. Подборът им помага за зрително- тактилното различаване на геометричните форми и развива фината и груба моторика на ръцете. Детето подбира за всяко гнездо съответната геометрична формичка, сравнява височини и подрежда във възходящ или низходящ ред.

 

Игри с геометрични фигури

 

Упражненията с това дидактично пособие помагат на малчуганите във визуалното различаване на обемите. Едновременно с това развиват редица способности, сред които координацията на движенията, концентрацията на вниманието, зрителната памет, ориентацията в пространството и в равнината, стимулира се допълнителен интерес към околните предмети. Дървените дидактични фигури притежават сертификат за качество и безопасност на материалите EN71. За направата им са използвани екологични материали, напълно безвредни за детския организъм.

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/


Размери на на дървените дидактични фигури:

  • 175х175х95мм

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 1 до 3 г. и от 3 до 5годишна възраст" и "Дървени пъзели и сортери".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!