Дървени дидактични блокчета- кръг

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 58653
+ -
26,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Дидактична игра с геометрични фигури: кръг

 

Тази дидактична игра с геометрични фигури представлява масивна дървена основа с прорязани гнезда във вид на кръг. В тях децата подреждат по форма и размер 10 на брой геометрични фигурки. Този тип игри са изключително подходящи за занимания в детската градина, но и за по-малка възраст - под три години. В цялостния механизъм на играта няма нищо сложно. Упражнението за вгнездяване на дидактични фигури се състои в това любознателният малчуган да ги извади от дървената платформа, да ги смеси върху масата и след това да ги върне на правилните им места. Всъщност той трябва да се запознае с формата на дървеното блокче и подробно да го изследва. Обикновено мъниците с лекота или след няколко опита успяват да уцелят точното му място. Друго приложение на тази образователна игра с дидактични фигури, е да запознае малчугана с основните цветове. Детето лесно разпознава геометричните форми и ги поставя там, където трябва. Със систематичното им изучаване, подреждайки ги в правилните гнезда по контрастни цветове, малчуганите неусетно преминават към сравнителен анализ, сравнявайки дървените блокчета по големина. Упражнението става лесно, тъй като детето вече е свикнало да разпознава и различава дървените елементи по цвят, големина и форма, като ги поставя на съответните им места без проба и усилие.

 

С тази образователна игра с геометрични фигури под формата на кръг създавате такива условия, че интелектът на детето да бъде зает и поставен пред необходимостта постоянно да анализира, да обобщава, да прави изводи. Това развива логическото мислене и творческо въображение. Забавното е, че децата могат да използват дидактичните фигури и като строител за различни композиции. Дидактичните блокчета са подходящ продукт за деца на 12 месеца+. Артикулът притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71, което гарантира, че е напълно безвреден. Всяка играчка, която предлагаме е с отлично качество и здравина. Благодарение на това всеки малчуган може да ѝ се радва дълго време. Поръчайте лесно чрез онлайн магазина на PlaySense или заповядайте на място във физическите ни обекти! Посетете категорията “Конструктивни игри” за още забавления!


Размери: 300х75х30мм

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:


София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срущу Куклен театър/

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 1 до 3 г. и от 3 до 5 годишна възраст" и "Дървени пъзели и сортери".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!