Дървени дидактични блокчета-квадрат

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 58647
+ -
26,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Дидактична игра с геометрични фигури: квадрат

 

С широка усмивка Ви представяме една страхотна дидактична игра с геометрични фигури. По своята същност тя представлява масивна дървена основа с прорязани гезда в квадратна форма. Играта разполага с 10 геометрични фигурки, които децата трябва да наредят съобразявайки се формата и размера на всяка, за да се получи в края квадрат. Занимания от този тип са подходящо развлечение с обучителни елементи за занимания в детската градина. Будят интерес и при по-малките, под тригодишна възраст. Идеята е играещото дете хубаво да разбърка всички фигурки, а след това да ги подреди правилно по местата им в гнездата, за да се получат добре наредени квадрати. За да се случи това, ще се наложи малчуганът да опознае добре особеностите на формата на дървеното блокче. Това става чрез подробно изследване. В голяма част от случаите малчуганите се справят успешно от първия път с намирането на правилното място за всяко блокче.

 

С помощта на реденето на дидактични фигури, децата се запознават и с основните цветове. Лесно разпознават геометричните фигури и ги поставя там, където трябва. Със систематичното изучаване на геометричните форми, подреждайки ги в правилните гнезда по контрастни цветове, децата неусетно преминават към сравнителен анализ, сравнявайки дървените блокчета по големина. Упражнението с тази дидактична игра става лесно, тъй като детето вече е свикнало да разпознава и различава дървените елементи по цвят, големина и форма, като ги поставя на съответните им места без проба и усилие.

 

С тази образователна игра с геометрични фигури създавате благоприятни условия интелектуално усъвършенстване. Мисловната дейност на мъника е заета с непрекъснато анализиране, обобщаване и правене на изводи. Това развива логическото мислене и творческото въображение. Сред забавните страни се нарежда фактът, че малчуганите могат да строят с фигурките различни композиции. Играчката е подходяща за деца на възраст над 12 месеца. Артикулът притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71, който ги прави напълно подходящи за споменатата възрастова група. Направете подарък на любимите си малчугани, като поръчате тази играчка онлайн! 

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/


Размери:

  • 300х75х30мм

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 1 до 3 г. и от 3 до 5 годишна възраст" и "Дървени пъзели и сортери".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!