Дървени букви за стена

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50674
+ -
95,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървените букви за стена

 

Дървените букви за стена са подходящо помагало за обучение по английски език. На основа с прорези децата придвижват букви( 48бр.) и образуват думи с тях. Съобразен е броят на буквите, така че да могат да се изписват думи с тях. Играта с дървените букви за може да се използват настолно или да се монтира за стената.

Играта с дървените букви може да ви служи още от ранна детска възраст. Детето започва да стои изправено, придържайки се за дървената платформа, монтирана към стената. Със своите малки ръчички захваща дървените кръгчета и ги побутва по прорезите. Така укрепва захвата на пръстите и координира движението на китката.

След две-три годишна възраст може да запознаете детето с различните звукове, естествено чрез игра, а на по-късен етап преминаваме към подвижните буквени обозначения. След като детето е усвоило добре играта със звуците, настъпва моментът да го запознаете със символите, които съответстват на тях-буквите от английската азбука.

 

Как методите на Мария Монтесори се използват при играта дървените букви за стена?

 

Мария Монтесори е тази, която открива, че малките деца учат чрез пипане, слушане и гледане. Предложете на детето да премине плавно с пръстче по буквеното изображение. Това, докато слуша и гледа буквата, позволява на детето да заучи звука, свързан с всяка буква. Покажете на детето, че обхождането на буквата е с показалеца по посока на нейното изписване, като в същото време произнасяте съответния звук. След това може да изберете три букви, които звучат и се изписват по различен начин. Когато детето очертава буквата и произнася звука и, то ще осмисли буквата и ще я възприеме едновременно със слух, осезание и зрение. Всеки ден ,преди да запознаете децата с новите букви, можете да преговорите онези, които то вече знае. В края на заниманието с дървените букви за стена, може да оставите детето да поиграе с тях свободно, както намери за добре. Това може да провокира интереса му да открива самостоятелно нови букви.

 

Как дървените букви за стена помагат на вашето дете?

 

При самото придвижване на дървените букви в прорезите детето развива моториката на ръката, координацията ръце-очи, както и логическото мислене. Когато детето вече се е научило да разпознава буквите, може да преминете към съчетанието им в отделни думи. Направете го като игра. Напишете на отделни листчета различни думи, нека детето да изтегли едно от тях. След това да  изпише думата на дъската посредсвом с буквите за стена.

При заниманията с дървените букви за стена измисляйте забавни игри и асоциации, които ще позволят на детето по достъпен начин да научи буквите от английската азбука и да съставя с тях думи. Чудесно помагало могат да бъдат Магнитните животни и Магнитни превозни средства, които предлага магазин Playsense. Предложете на детето да избере магнитна картинка(например кон) или пък (мотор).Помолете го да го назове и ви каже кой е първият звук. Нека потърси буквата, която съответства на звука. Вие може заедно и последователно да потърсите следващите букви, за да състави детето с дървените букви за стена правилната дума.

 

Платформата с дървените букви за стена е чудесно помагало в урочната работа по аглийски език, както в предучилищна, така и в начална училищна възраст.

 

Дървените букви за стена притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Можете да ги откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

Размери на дървените букви за стена:

 

600х400х35мм

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дата. За още интересни продукти от същата категория,посетете категория "Образователни игри". 

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!