Дървени букви и цифри

Всичко, което трябва да знаете за дървените букви и цифри на Playsense

Комуникацията с детето е нещото, което дава изключителен комфорт при разбиране на нуждите им и тяхното задоволяване. В първите си моменти извън утробата, детето комуникира основно с допир и плач, но с развитието на вербалните способности и специфични потребности, проговарянето на детето се превръща в основен фокус при менталното развитие.

Прочети още

Още с откриването на гласните си струни детето започва да изразява своето мнение, а след това започва да повтаря кратки, едносрични думи - ма-ма, та-та, ба-ба и др. Щом детето започне да разпознава и изговаря различните звучи, значи е готово за обогатяване на речевата култура. Детето ви няма да рецитира стихчета след първата седмица, но ще бъде гордо от себе си, ако бъде разбрано и получи това, което желае.

Дървените букви и цифри са най-подходящия инструмент за усвояване на вербалната комуникация и засилване на паметта, като те могат да бъдат компонент от всеки тип игра - строене на кули с кубчета от 1 до 10, нанизване на номерирани рингове с възходящ размер и др. 

При постоянна игра с букви и цифри детето започва да разграничава различните форми и несъзнателно да запомня отделните линии, което спомага научаването на правопис. След запаметяването на дадена форма, знанията се надграждат с асоциирането на конкретния звук. Така детето започва да разчленява думите, които чува.

Повтарянето на звуци е първата стъпка при научаването на азбуката, както и броенето по ред. С мелодично акомпаниране, децата научават и запомнят за нула време, стига играта да е забавна, а многоцветните дървени букви и цифри гарантират това. 

Плюсовете на играта с дървени букви и цифри

Природосъобразната изработка на дървените играчка е една от причините децата да изпитват удоволствие щом играят с тях. Материалите, от които са изработени, са биологично чисти, без излишно натрупани синтетични вещества и са абсолютно безопасни. Детето ви няма да се нарани от остри, отчупени ръбове, няма да погълне малки частици или да е превъзбудено от прекалено натрапчиви форми и изображения.

В ръцете си детето ще държи семпла играчка, която ще предизвика въображението му, изисквайки креативност и давайки възможност за безброй алтернативни сценарии за образователна игра.

Спокойствието на родителите също е гарантирано от дълготрайността и качеството на дървените играчки. Вниманието на децата не е просто окупирано с поредната шарена играчка, а е провокирано и задържано от нещо истинско и стойностно. Стойността не се изразява само в емоционален и психологически план, а и в чисто финансов. Снабдяването с дървени играчки, изработени от чисти материали е инвестиция в бъдещето - в бъдещето развитие на детето, в бъдещата игра на децата след него, и не на последно място - инвестиция в бъдещето на природата ни.

Дървените играчка са неизменяеми във времето, което от своя страна означава по-малко счупвания, по-рядко купуване на други играчки, по-малко отпадъци, по-чиста природа и обещание за по-добро бъдеще.

Дървените букви и цифри са това, от което детето ви ще се нуждае от първите изговорени думи до първия прочетен или дори написан роман.

Качество и достъпност в едно

Дървените букви и цифри, както и всички други образователни и забавни артикули, предлагани от Playsense, и изключително добрата селекция от играчки Viga toys може да откриете на място в магазините в София, Варна и Пловдив и онлайн с доставка в цялата страна на playsense.bg.

марки
Подреди по