Дървена везна VIGA

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50660
+ -
42,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Дървена везна - Описание на играта

 

У децата е вродена способността да научават математически закономерности. След първоначално значимите познания за цвят, големина, височина, форма , количества, преминаваме към запознаване с елементарни математически зависимости като по-леко, по-тежко. Тези математически представи ще бъдат основата за по-късното решаване на задачи в училище. Дървената везна с тежести е чудесно практическо средство в детските игри за усвояването от децата на математическите познания за тегло.

Тя е класическа везна от букова дървесина с шест броя грамове в три размера за уроци по баланс. Елементите на дървената везна са гладки, лакирани и полирани. Тежестите са червени на цвят. Детето разглеждайки ги, установява, че те имат различна големина и тегло. В начало то опипва с пръсти, но с практиката може да достигне до този извод и със затворени очи. То е силно заинтригувано от това, дали познава правилно.

 

Как дървената безна помага на вашето дете?

 

В представянето на упражнението възрастният най-напред насочва вниманието на детето към свойството на предметите. Обикновено това се прави чрез показване на предмети с контрастни позиции на тези свойства. В случая с тежестите: голяма-малка, висока-ниска, лека-тежка. Детето само открива двойка тежести със сходни параметри. Тук поставяме знака за равенство. Лявята половина е еднаква по (стойност) на дясната. Децата трябва да пречупят знанието за това през собствения си опит и разбиране. Дървената везна е истински обект, с който детето може да работи, притегля, отмерва, обследва тежестите и теглилките. Играта с нея дава на детето връзката мужду основната идея за равенство и баланс. Везната за баланс е нещо, което могат да докоснат и играят. В по-нанатъчните упражнения децата развиват добро усещане за числа, когато то е свързано с нещо истинско, като тежести, брой и т.н.

Може да включите допълнителни игри, затвърждаващи новите понятия, с помощта на които детето има възможност с удоволствие да приложи новите знания. За целта добавете и други сензорни материали, като измервателни чашки, лъжици, сметало. При упражнение за измерване тегло и други математически величини, ползвайте тези елементи чрез редуване, групиране, градиране.

 

Играта с дървената везна има за цел да научи децата визуално да различават големината на обемите

 

Както да установяват теглото чрез практически опити с измерване на тежести. Това води до развитие на фината и грубата моторика, координацията на движенията, концентрацията на вниманието, зрителната памет, ориентацията в пространството. Всичко това служи за по-нататъшното развитие на детето.Отработената техника  му дава възможност да постигне степен на точност, което само по себе си е доста интересно. Упражнението с дървената везна с тежести е дейност, която радва и забавлява детето.

 

Дървената везна притежава сертификат за качество и безопасност EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Размери на дървената везна:

 

280х215х85мм

 

Посетете категориите "Образователни игри" и "Сюжетно-ролеви игри" за още подобни продукти от PlaySense

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!