Дървена таблица за умножение Playsense

  • Марка: Playsense
  • Кат. номер: 60507
+ -
18,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървена таблица за умножение на Playsense

 

Забавното учене на таблицата за умножение можем да предложим на детето посредством тази образователна игра.Дървена таблица за умножение Playsense представлява дървена рамка с прегради, в която се вгнездяват сто броя дървени кубчета с размери 10х10 милиметра. Кубчетата са разделени на десет множества от различен   цвят, с принтиран знак за действието умножение. Отговорът е отпечатан на срещуположната страна на кубчето.

 

Децата изучават действието умножение и деление,  и таблицата за умножение във втори клас в началното училище. Образователната ни система се опитва да създава различни интерактивни методи и методики за преподаване в началното училище, пропускайки най-мощния стимулатор за придобиване на академични знания – играта. Единствено чрез играта децата могат да бъдат активирани и мотивирани да усвояват, анализират и запаметяват. И това може да бъде осъществявано в много по-ранна възраст. И тук е важно да се отбележи водещата роля на възрастния, родителя, приятеля. Какво е нужно да знае детето преди да пристъпите към играта? Трябва сигурно да може да брои числата до сто. Това условие се покрива от средностатистическото дете с удоволствие, защото децата са любознателни по принцип.А играта с таблицата за умножение може да бъде забавна и занимателна. Тук ще разработим пред вас примерен сценарий на игра с дървената таблица на магазин Плейсенс,който ще подпомогне лесното учене таблицата за умножение.

 

Важно условие преди началото е да не поставяте въпроса за учене, а емоционално да настроите детето за игра с вас. Това е най-силният мотив за него, да играе с близкия човек. Внимателно изсипвате кубчетата на масата, на пода, на любимото ви място за игра и го молите, изискате/според вашият подход/да ги сортира  в десет множества/купчинки/от цвят. Тук настъпва първият съществен и забавен момент. Детето се концентрира в групирането на десетиците, защото те са оцветени от топло към студено. Игра на топло, още по-топло, студено и много студено.

 

По какъв начин можем да използваме дървената таблица за умножение на PlaySense

 

Може да се пошегувате, че празната дървена кутия ви прилича на мястото където пчелите събират мед. И вие, като тях, ще запълните вашата пита с разноцветните кубчета. Избирате произволно кубче, например от зелената купчинка с действието 8х5 и започнете от горния ляв ъгъл да отброявате осем килийки отляво-надясно и поставете пръст. Отброявате от горният ляв ъгъл и пет килийки отгоре- надолу. След което, координатно съединявате линиите и откривате мястото, като поставяте кубчето с отговора нагоре- четиридесет. Децата удивително лесно разбират механизма на координатното представяне. Винаги се получава от първия път. Ако това не се случи, не се притеснявайте, децата обичат повторенията. Предлагате на  детето да го прави само, като му помагате с напътствия.

 

Може да си създавате, измисляте логика в подреждането, като всеки си спазва реда. Това отнема от 20 до 40 минути, което е чудесно активиране на концентрацията и вниманието. Детето придобива самочувствие и увереност, че е успяло да се справи със задача, която е нова за него и не открива на друго място в ежедневието си.

 

Наредената дървена таблица за умножение на магазин Плейсенс с отговорите отгоре, разкрива, визуализира подредбата на числовите редици от 1 до 10, от 2 до 20, от 10 до 100. Визуализира ги отгоре-надолу и отляво-надясно. Във всяко следващо подреждане вдигате нивото, като анализирате подредбата с равни множители/сравнявате с равните страни на квадрата/ и възможните два варианта на места при смяната местата на множителите. При всяко следващо подреждане вдигате нивото на играта, като  обсъждате числовите редици и наблюдавате техните нараствания. Играйте на броилки, например: 2,4,6, и т.н. Когато настъпи най-горното ниво на играта споделете тържествено новината на детето, че има действие деление, което е обратно на действието умножение.

 

Как дървената таблица за умножение помага на вашето дете?

 

Когато нарежда цветните дървените кубчета от таблицата за умножение,детето формира визуален образ на подредбата им и по този начин запомня техния брой и начина,по който са подредени.Забавното учене на таблицата за умножение,при която детето непрекъснато премества кубчетата с цифрите с пръсти и активно упражнява сетивата си,стимулира специалната склонност на детето към математиката.При занимателното усвояване таблицата за умножение,децата лесно достигат до момента,в който искат да напишат операцията,придобиват естествена и спонтанна склонност да правят изчисления и наум. Играта с дървената таблица на магазин Плейсенс ще се запази в дългата емоционална памет на детето ви и когато настъпи тежкият момент на усвояването в училище, а там има множество интерактивни методи, играта може да продължи. Дали?

 

За кого е подходяща дървената таблица за умножение?

 

Продуктът е подходящ за деца на възраст над 3 години. Съдържа дребни елементи.

 

Дървената таблица притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

Размери:

200х200х15мм

 

Посетете категорията "Образователни игри" за още подобни продукти от PlaySense

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!