Дървена къща VIGA за кукли

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 59435
185,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената къща за кукли

 

Все още има игри, които не са свързани с мобилно устройство, които успяват да задържат вниманието на детето за много време. Това са игрите от реалността на възрастните, а именно сюжетно-ролевите игри. 

Къщичка като от филмите, къщичка като тази на мама и тати - мечтата на всяко дете. Не забравяйте, най-вълнуваща и интересна за децата е тази игра, която наподобява живота на възрастните. Дървената къща за кукли дава на децата възможността да влязат в ролята на родители и да диктуват процесите в дома. Развиването на сюжети, разпределянето на роли и определянето на правила са изкушение за всяко дете и отворена книга за всеки родител. Най-добрият начин да опознавате мислите на детето си е като му дадете възможност да създава сюжети, близки до реалния живот. 

Дървената къща за кукли е подходяща за деца над 3 годишна възраст. 

 

Кое е уникалното в тази игра?

 

Според Мария Монтесори въображението е важен инструмент на мисленето. Детето трябва да развива въображението с помощта на подходящи материали, а сюжетно-ролевите игри, каквато е играта с куклена къща и герои, стимулира индивидуалната дейност и индивидуалното развитие на детето.

Модерна дървена къща е обагрена в приятен розов цвят. Разтворена и достъпна от всички страни. Дава възможност за обзавеждане на четири стаи. 

 

С какво играта е полезна за детето? 

 

 Играта с дървената къща за кукли спомага детето неусетно да влезе в ролята на възрастен. В процеса на играта у детето се разпознават определени психологически качества, развива се вътрешната му мотивация да пресъздава етапи от ежедневието, да подобрява общуването и речта, да проявява грижа, уважение и любов към другите.

Предвид лесните възможности, които се предоставят на децата чрез игра на мобилни устройства, детето има нужда от игра, която да развива мисълта и въображението. Благодарение на играта с дървената къща за кукли, детето придобива повече увереност. Подрежда мебелите в различните помещения по свой начин, според въображението си, а подредбата на вещите е първата крачка към самостоятелността. Това от своя страна помага на детето в социализацията. Играта с куклите в дървената им къща е вълнуваща и весела за детето, защото в нея то претворява правилата от ежедневието на своето семейство. 

С помощта на куклите детето разиграва важни събития от живота, имитира спонтанно възрастните, така по-лесно се справя с чувствата си, по-лесно се научава да отреагира в ситуации. Целта на конкретната игра е освобождаването на детето от връзките, които ограничават неговите естествени прояви. Сюжетно-ролева игра като тази е пътят към независимостта на детето. 

 

Родителите и децата

 

Благодарение на играта с дървената къща с кукли, всеки родител има силата на психолог. Нека не забравяме, много често в разговори с деца психолозите използват кукли, когато детето играе с кукла, то дава контрол над събития от своя собствен живот. Децата развиват въображението си, пресъздават живота  такъв, какъвто искат да бъде или това, което виждат около себе си, демонстрират страхове, разкриват емоции. Ако детето има някакви затруднения или изпитва страх, неприятна емоция, можете да му помогнете да се справи с помощта на куклата. Например, ако детето има страх от водата, то можете да му предложим да изкъпем куклата във ваната. В началото, неподготвеното за тази задача дете, може да бъде безпомощно и объркано. В последствие ще установите, че колкото по-голям е опитът и познанията му, толкова по-скоро ще започне да оценява чудесата на разгръщащия се пред него живот и толкова по-голям ще бъде интересът му.

Ако детето Ви покани за негов съиграч, може да превърнете играта в обучение. Съвсем ненатрапчиво му показвайте как трябва да се държи. Използвайте дървените кукли, за да го учите да благодари, да казва "Здравей" и "Довиждане". В така създадените ситуации детето упражнява познанията си по етикет и умение да се държи уважително. С дървената къща и нейните кукли детето може да подрежда стаите, да тренира добро поведение както в семейството, така и на обществено място, да пречупва срамежливостта по подаряване на подаръци и да отиграва отиването на гости. 

Родители, бъдете смели да играете с децата си, да ги разбирате и да им помагате в справянето по опознаване на живота. Сюжетно-ролевите игри са прекрасен начин ненатрапчиво да се доближавате до мислите и емоциите на децата си, докато се забавлявате заедно. 


Дървената къща притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

Размери на дървената къща за кукли:

 

425х450х280мм

 

Посетете категорията "Сюжетно-ролеви игри" за още подобни продукти от PlaySense