Дървена къща за кукли

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 59435
+ -
185,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената къща за кукли

 

Модерна дървена къща, обагрена в приятен цвят. Разтворена и достъпна от всички страни, тя дава възможност за игра без затруднения. Комплектът съдържа и две дървени кукли, заедно с обзавеждането на четири стаи.

Мария Монтесори е смятала, че въображението е важен инструмент на мисленето. Детето трябва да развива въображението с помощта на материали.

Дървената къща за кукли спомага детето да влезе в роля.

Смята се, че играта с къщата за кукли са за момичета, но е много важно за развитието и момчетата да играят с тях. По този начин научават много неща: за грижата към другите, основни етапи в ежедневието, научават се да общуват, подобряват речта и др.

В семейството, родителите са тези, които ходят на работа, готвят, чистят и др. Тази къща за кукли дава възможност на детето да влезе в ролята на възрастен. Детето придобива повече увереност. Учат се да проявяват грижа и любов. Подрежда мебелите в различните помещения по свои си начин, използвайки въображението си.

Много често в разговори с деца психолозите използват кукли, когато детето играе с кукла, то дава контрол над събития от техния собствен живот. Децата развиват въображението си, пресъздават живота си такъв, какъвто искат да бъде или това, което виждат около себе си. Играта с къщата за кукли позволява развитието на различни сюжети. Ако детето има някакви затруднения или изпитва страх, неприятна емоция, можете да му помогнете да се справи с помощта на куклата. Например, ако детето има страх от  водата, то можете да му предложите да изкъпе куклата във ваната. В началото, неподготвеното за тази задача дете, може да бъде безпомощно и объркано. В последствие ще установите, че колкото по-голям е опитът и познанията му, толкова по-скоро ще започне да оценява чудесата на разгръщащия се пред него живот и толкова по-голям ще бъде интересът му.

С помощта на куклата детето разиграва важни събития от живота си,  имитира спонтанно възрастните, така по-лесно се справят с чувствата си, по-лесно се научават да отреагират в ситуации. Целта на конкретната игра с дървената къща трябва да бъде освобождаването на детето от връзките, които ограничават неговите естествени прояви. Ако се стремим да постигнем някакъв резултат от обучението в игрите на малките деца, това може да стане ако то им помага да напредват по пътя към независимостта.

 

Дървената къща притежава сертификат за качество и безопастност на материалите EN71.

Вносител: ВАЛАНИ ТРЕЙД ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

Можете да я откриете в магазини PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София - ул."Цар Симеон"№55,

София - Парадайс Център, бул."Черни връх" 100

МОЛ Пловдив-ул."Перущица"№8

Размери на дървената къща за кукли:

 

425х450х280мм

 

Посетете категорията "Сюжетно-ролеви игри" за още подобни продукти от PlaySense