Дървена къща с мечета

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50255
+ -
189,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената къща с мечета

 

Кое дете не обича мечета? В комбинация с прекрасна дървена къщичка, детето е свободно да развихри въображението си за неограничено време. Играта е подходяща за деца над 3 годишна възраст и гарантира забавление, учене и възпитание. 

 

Кое е уникалното в тази игра?

 

Модерната дървена къща е обагрена в приятен цвят и достъпна от всички страни. Един път попаднали в къщичката, децата са пленени да играят без затруднения. Комплектът съдържа и две дървени кукли-мечета, заедно с обзавеждането на четири стаи, плюс къщичка за домашен любимец и кученце.

Според Мария Монтесори въображението е важен инструмент на мисленето. Детето трябва да развива въображението с помощта на подходящи материали. Материалите, от които са изработени дървената къщата за кукли и аксесоарите към нея, са естествени и качествени, обагрени в пастелни цветове и бои на растителна основа. Дървената куклена къща е особено подходяща за игра и обучение на детето в периода 3-7 години. Този период е сензитивен и подходящ за развитието на говора, движенията, сетивата, реда, социалното възпитание.Това прави играчката подходяща за деца от 3 години до ранна училищна възраст.

 

С какво играта е полезна за детето? 

 

Игрите с къщата за кукли са еднакво подходящи както за момичета, така и за момчета. Посредством тях малчуганите научават много за грижата към другите, за основни етапи в ежедневието, научават се да общуват, подобряват речта си. От друга страна свободното изразяване на емоции в играта развива детското въображение и социалните комуникации.

В семейството родителите са тези, които ходят на работа, готвят, чистят и др. Тези роли децата пресъздават с дървените мечета. Малчуганите навлизат във вълшебния свят на приказките и измислят сюжети с приказните герои. Към куклената къща има и дървено куче-пазач. Детето придобива повече увереност, учи се да проявява грижа и любов. Подрежда мебелите в различните помещения по свой начин, използвайки въображението си.

С помощта на куклата детето разиграва важни събития от живота, имитира спонтанно възрастните, така по-лесно се справя с чувствата си, по-лесно се научава да реагира в ситуации. Целта на конкретната игра с дървената къща е освобождаването на детето от връзките, които ограничават неговите естествени прояви. Ако се стремим да постигнем някакъв резултат от обучението в игрите на малките деца, това може да стане, ако всичко това им помага да напредват по пътя към независимостта. А допълнителните аксесоари, като мебели, кола, домашен любимец и други, помагат детето по-лесно да овладее причинно-следствените връзки между предметите и действията с тях.

 

Родителите и децата 

 

Родителят може да се включи като съиграч на детето или да наблюдава разбрано, без да се намесва. Много често в разговори с деца психолозите използват кукли. Причината е  че, когато детето играе с кукла, то дава контрол над събития от своя собствен живот. Децата развиват въображението си, пресъздават живота си такъв, какъвто искат да бъде или това, което виждат около себе си. Ролята на родителя е да разбира сигналите от детето по време на игра. Сюжетно-ролевите игри като тази просто улесняват този процес и дават възможност за забавно учене, възпитание и разрешаване на дълбоки проблеми.

 

Дървената къща притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Размери на дървената къща за кукли:

620x600x300

 

Посетете категорията "Сюжетно-ролеви игри" за още подобни продукти от PlaySense