Дървена къща с баба и дядо

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 56254
+ -
155,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената къща с баба и дядо

 

За децата персонажите на баба и дядо са едни от най-значимите в живота. Подкрепата им е важна за правилното развитие на подрастващите и отношенията в семейството. Често пъти баба и дядо участват в детските игри. Знанията, предадени от тях, децата пресъздават най-добре в ролеви игри, каквато е играта - Дървена къща с баба и дядо. Интересна и различна от всички други игри, където персонажите често са животни и кукли, тази сюжетно-ролева игра има силата само заради персонажите да остави трайна, позитивна следа при възпитанието на детето чрез забавление.  

Дървената къща с баба и дядо е подходяща за деца над 3 годишна възраст. 

 

Кое е уникалното в тази игра?

 

Класическа детска дървена къща е изработена от качествена дървесина и ръчно принтиран печат. Прозорчетата и вратичките се отварят и затварят. Към комплекта са приложени дървени мебели за обзавеждане на четири стаи, както и дървени кукли - баба и дядо. Тази сюжетно-ролева игра има силата да изгради у децата достойни качества, такива каквито притежават бабата и дядото в семействто. Персонажите не са случайно подбрани, а напротив. 

В семейството, възрастните са тези, които определят правилата, ходят на работа, готвят, чистят и др. Тази къща с кукли дава възможност на детето да влезе в ролята на възрастен и не на кой да е, а на бабата и дядото. Детето придобива повече увереност. Учи се да проявява грижа и любов. Подрежда мебелите в различните помещения по свой начин - разгръща въображението си.

 

С какво играта е полезна за детето?  

 

Дървената къща за кукли спомага детето да влезе в роля. По този начин да научи много неща за грижата към другите. Има свободата да развие основни и полезни практики на ежедневието, да се научи на правилно общуване, както и да подобри речта си, да тренира уважение към по-възрастните от него.

Играта с къщата за кукли позволява пресъздаването на различни сюжети. Ако детето има някакви затруднения или изпитва страх, неприятна емоция, чрез игра с кукли то може да се освободи от проблемите или да позволи на родителите да ги забележат. Чрез своите най-близки персонажи /бабата и дядото/  детето е свободно да изрази своята спонтанност, да добие увереност и да играе със задоволство. Детската природа, която се развива в пълния си интелектуален блясък по време на тази мила игра, трябва да бъде почитана. Образованието може да бъде повод за радост, само когато не се възпират детските спонтанни движения. Възпитанието е мисията възможна, само когато детето не бъде принуждавано да действа според волята на някой друг. При игрите с дървената къща животът и всичко, което се случва с него, се контролира от само себе си и децата пресъздават с охота действията на възрастните, давайки простор на своето въображение. С помощта на куклата детето разиграва важни събития от живота си, така по-лесно се справят с чувствата си, по-лесно се научават да отреагират в ситуации.

 

Родителите и децата 

 

Родителят може да се включи като съиграч на детето или да наблюдава разбрано, без да се намесва. Много често в разговори с деца психолозите използват кукли. Причината е  че, когато детето играе с кукла, то дава контрол над събития от своя собствен живот. Децата развиват въображението си, пресъздават живота си такъв, какъвто искат да бъде или това, което виждат около себе си. Ролята на родителя е да разбира сигналите от детето по време на игра. Сюжетно-ролевите игри като тази просто улесняват този процес и дават възможност за забавно учене, възпитание и разрешаване на дълбоки проблеми.

 

Дървената къща притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

Размери на дървената къща с баба и дядо:

 

425х400х265

 

Посетете категорията "Сюжетно-ролеви игри" за още подобни продукти от PlaySense 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!