Дървена къща с баба и дядо

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 56254
+ -
132,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената къща с баба и дядо

 

Класическа детска дървена къща, изработена от качествена дървесина и ръчно принтиран печат. Прозорчетата и вратичките се отварят и затварят. Към комплекта са приложени дървени мебели за обзавеждане на четири стаи, заедно с две фигурки на баба и дядо. За децата фигурата на баба и дядо са едни от най-значителните в техния живот. Подходящ продукт за детски заведения, както и за индивидуално ползване.

Мария Монтесори е смятала, че въображението е важен инструмент на мисленето. Детето трябва да развива въображението с помощта на материали.

Дървената къща за кукли спомага детето да влезе в роля.

Смята се, че играта с къщата за кукли са за момичета, но е много важно за развитието и момчетата да играят с тях. По този начин научават много неща: за грижата към другите, основни етапи в ежедневието, научават се да общуват, подобряват речта и др.

В семейството, възрастните са тези, които ходят на работа, готвят, чистят и др. Тази къща за кукли дава възможност на детето да влезе в ролята на възрастен. Детето придобива повече увереност. Учат се да проявяват грижа и любов. Подрежда мебелите в различните помещения по свои си начин, използвайки въображението си.

Много често в разговори с деца психолозите използват кукли, когато детето играе с кукла, то дава контрол над събития от техния собствен живот. Децата развиват въображението си, пресъздават живота си такъв, какъвто искат да бъде или това, което виждат около себе си. Играта с къщата за кукли позволява пресъздаването на различни сюжети. Ако детето има някакви затруднения или изпитва страх, неприятна емоция, можете да му помогнете да се справи с помощта на куклата. С помощта на куклите, играейки различни роли, детето свободно изразява своята спонтанност, добива увереност и играе със задоволство. Детската природа, която се развива в пълния си интелектуален блясък по време на тези мили игри, трябва да бъде почитана. Образованието може да бъде ефикасно, когато не се възпират детските спонтанни движения, както и това то да не бъде принуждавано да действа според волята на някой друг. При игрите с дървената къща животът и всичко, което се случва с него се случва от само себе си и децата пресъздават с охота действията на възрастните, давайки простор на своето въображение. Родителят може да се включи като съиграч на детето или да наблюдава разбрано, без да се намесва да разгадава неговите тайни.

С помощта на куклата детето разиграва важни събития от живота си, така по-лесно се справят с чувствата си, по-лесно се научават да отреагират в ситуации.

 

Дървената къща притежава сертификат за качество и безопастност на материалите EN71.

Вносител: ВАЛАНИ ТРЕЙД ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

Можете да я откриете в магазини PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София - ул."Цар Симеон"№55,

София - Парадайс Център, бул."Черни връх" 100

МОЛ Пловдив-ул."Перущица"№8

Размери на дървената къща с баба и дядо:

 

425х400х265

 

Посетете категорията "Сюжетно-ролеви игри" за още подобни продукти от PlaySense