Дървена игра за броене

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 59072
+ -
38,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената игра за броене

 

С дървената игра за броене по забавен начин запознаваме детето с цифрите на числата и го учим да брои.Тя съдържа дървена платформа, на която се нареждат 10 дървени блокчета с цифрите от 1 до 10 и съответните им 10 блокчета с множества от точки в различни цветове, 10 дървени пръчици с различна височина, на които се нанизват 54 разноцветни рингчета. В дървена основа последователно се нареждат цифрите,за да се построи числовата редица от 1 до 10.Срещу всяка цифра се поставя блокче с точки,чиито брой съответства на изобразеното число.Накрая се отброяват цветни рингчета,еднакви по цвят и брой на изобразените множества от точки.

Целта на дървената игра за броене е да децата да се научат да броят, да свързват количеството с определената цифра, да затвърдят разбирането, че всяко число се състои от отделни единици, да получат представа за четност и нечетност на числата. Тя е еднакво подходяща  за деца над три години и предучилищна възраст.

 

Как дървената игра за броене помага на вашето дете?

 

С нея най-малките деца затвърждават знанията си за цветовете, като образуват множества от рингчета с еднакъв цвят и сравняват количествата с групичката с друг цвят. На по-късен етап запознавате децата с различните цифри, с които детето самостоятелно трябва да построи числовата редица от 1 до 10. Много от малките деца броят, като рецитират наизустения естествен ред на числата. В същото време са объркани, когато се сблъскват с количествата, съответстващи на тези числа.

Дървената игра за броене е чудесно помагало за осъзнаване и съотнасяне на математическите символи. Когато детето може да брои и е запознато с числата, трябва самостоятелно да нареди цифрите на числата от 1 до 10. След това му предложете да постави срещу цифрата на числото 1 блокче със съответния брой точка или множество от такива. Може да му помогнете с въпроса:"Как мислиш, кое блокче ще и съответства?"Детето най-вероятно ще хване плочката с едната точка. Същите действия последователно се извършват със следващите блокчета с множества от точки. Дървените пръчици се поставят една до друга, според последователността на дължината им. На дървените пръчици детето нанизва толкова на брой рингчета, колкото на брой са точките. Те трябва да бъдат и от съответния цвят. Може да усложните задачата, като предложите на детето да брои в обратен ред, да сравнява числа.

 

Сетивните впечатления, получени от заниманията с играта за броене, осугуряват материал за работа на ума.

 

Когато играе с нея, детето формира визуален образ на числата и множествата, и по този начин може да запомни техния брой и начина, по който са подредени. Включвайки едновременно сетивна, двигателна, зрителна и слухова памет, децата развиват възприятията, фината моторика ,логическото и математичческо мислене.

 

Дървената игра за броене притежава сертификат за качество и безопастност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Размери на дървената игра за броене:

 

415х130х75мм

Тегло: 0,71 кг.

 

Посетете категорията "Образователни игри" за още подобни продукти от PlaySense