Дървена играчка VIGA - Спирала с топчета и животни Polar B

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44020
+ -
32,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Дървена играчка VIGA - Спирала с топчета и животни Polar B

Дървената играчка Спирала е подходяща игра за деца от 12 месеца до 5 години.

Тази игра е още едно доказателство, че вниманието на детето може да бъде задържано върху играчка за дълго време и за няколко години напред. Разнообразието от цветове, извивки и различни по форма елементи гарантират забавление и развитие на всяко дете, докоснало се до дървената играчка.

 

Какво е уникалното в тази игра?

Спиралата с цветни топчета и елементи е любима играчка не само на децата, но и на работещите с деца – родители, учители, педиатри, логопеди и приятели. Спиралата осигурява сетивно изживяване в развитието на въображението, моториката и езика на детето.

Удивителното е, че с дървената спираловидна играчка децата могат да играят с часове в различни етапи от живота си, без да губят интерес.

Подходяща за различните етапи от развитието на детето от 12 месеца до 5 години, дървената играчка - спирала, задържа вниманието и го завладява, като същевременно обогатява и развива детето.

 

С какво е полезна спиралата с топчета и животни за дете?

Ефектната дървена играчка представлява плетеница от две цветни телени спирали в различни конфигурации. Детето има главна роля в играта, като движи различните по форма и цвят дървени мъниста с пръсти през лабиринта. На пръв поглед това е изключително елементарно упражнение, но истината е, че проследяването на пътеки и развиването на истории от него е вълнуваща новост за едно дете.

Играта е подходяща за средата за развитие на детето и му помага да развива различни умения по време на играта. Дървената играчка - Спирала е полезна за детето като:

 

Насърчава баланса и координацията око-ръка;
Развива зрително проследяване, пространствена ориентация и усвояване на понятията „бързо – бавно“, „горе – долу“, „напред – назад“; "ляво, дясно";
Подобрява фината моторика и подготовката на ръката за писане;
Развива въображението;
Стимулира речта чрез истории в думи и звуци, съставени по време на игра;
Разпознава цветове и форми, помага за усвояване на броенето;
Развива умението за групиране и асоцииране по определен признак – цвят, размер, форма или по предварително зададена схема.

Родители и деца

Важна роля на родителя или този, който инициира играта на детето със Спиралата е да събуди любопитството и интереса му към играчката.

Избирайки дървената играчка - Спирала, като подходяща играчка за възраст от 12 месеца до 5 години, родителят ще подкрепи естествената радост на детето. Ученето с дървената играчка по забележителен начин спомага за развитието на способностите на децата. Единствената задача на родителя е да събуди интерес у детето и да му помогне в процеса на познание.

И да не забравяме – децата имат естествената способност да фокусират вниманието си върху един предмет. Благодарение на това те могат да се отдадат на изучаването на даден предмет или игра, стига да предлага достатъчно елементи, които да бъдат увлекателни за тях. Ако вниманието на детето не се отклонява, то може да прекара достатъчно дълго време в игра, а от учителя се изисква само да събуди интерес у детето и да му покаже, че тази игра е различна и далеч не е скучна.

Размер: 180х200х320
Дървената спирала притежава сертификат за качество и безопасност на материала EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Можете да намерите продукта в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:


София - ул. "Цар Симеон" 55

София - бул. Черни връх 100, Paradise Center

Пловдив - ул. "Христо Г. Данов" 7 /срещу Кукления театър/

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага богат асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти посетете " Дървени играчки от 0 до 1 год. и от 1 до 3 години " и " Дървени играчки за фина моторика ".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!