Дървена играчка - Спирала с топчета и животни Polar B

 • Марка: Viga
 • Кат. номер: 44020
+ -
32,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Дървената играчка - Спирала с топчета

 

Дървената играчка - Спирала е подходяща игра за децата на възраст от 12 месеца до 5 години.  

Тази игра е поредното доказателство, че вниманието на детето може да бъде задържано върху една играчка за дълго време и за няколко години напред. Разнообразието от цветове, завойчета и различни по форма елементи гарантира забавление и развитие за всяко дете, което се докосне до дървената играчка.

 

Кое е уникалното в тази игра?

 

Спиралата с цветни топчета и елементи е любима играчка не само на децата, а и на тези, които работят с деца - родители, учители, педиатри, логопеди и приятели. Спиралата предоставя сетивен опит в развитието на въображението, моториката и езика на детето.

Удивителното е, че с дървената играчка – спирала, децата могат да играят с часове в различните етапи от живота си и то без да губят интерес.

Подходяща за различните етапи от развитието на детето от 12 месеца до 5 годинки, дървената играчка – спирала, задържа вниманието на детето и го увлича, същевременно обогатявайки и развивайки детето.

 

С какво спирала с топчета и животни е полезна за детето?

 

Впечатляващата дървена играчка е плетеница от две цветни телени спирали в различна конфигурация. Детето има главна роля в играта, като придвижва разнообразните по форма и цвят дървени мъниста с пръстчета по лабиринта. На пръв поглед това е изключително елементарно упражнение, но истината е, че да следва пътечки и да развива истории от това, за детето е вълнуваща новост.

Играта е подходяща за развиващата среда на детето и спомага в хода на играта си то да развива различни умения. Дървената играчка - Спирала е полезна на детето като:

 

 • Насърчава баланса и координацията око-ръка;
 • Развива визуалното проследяване, пространствена ориентация и усвояване на понятията „бързо - бавно“, „нагоре - надолу“, „напред – назад“; „ляво - дясно“;
 • Усъвършенства фината моторика и подготовка на ръката за писане;
 • Развива въображението;
 • Стимулира говора чрез истории в думи и звуци, съставени по време на играта;
 • Разпознава цветове и форми, спомага за усвояването на броенето;
 • Развива умението за групиране и асоциация по определен признак - цвят, размер, форма или по предварително зададена схема.

 

Родителите и децата

 

 • Важна роля на родителя или човека, който инициира игра на детето със Спиралата е в това да предизвика неговото любопитство и интерес към играчката.

 

 • Избирайки дървената играчка - Спирала, като подходяща играчка за възрастта от 12 месеца до 5 години, родителят ще подкрепи естествената радост на детето. Обучението с дървената играчка по забележителен начин спомага развитието на способности у децата. Единствената задача на родителя е да предизвика интерес у детето и да му помага в процеса на познанието.

 

 • И нека не забравяме - децата притежават природната способност да концентрират вниманието си върху един предмет. Благодарение на това, те могат да се отдадат в изучаване на даден предмет или игра, стига тя да предлага достатъчно елементи, които да бъдат завладяващи за него. Ако не се отклонява вниманието на детето, то може да отдели достатъчно дълго време върху една игра, а от наставника се изисква само и единствено да предизвика интерес у детето и да му покаже, че тази игра е различна и далеч не е скучна.

 

 • Размер: 180х200х320

Дървената спирала притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

  

Продуктът можете да откриете в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:


София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г.Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 0 до 1г. и от 1 до 3 годишна възраст“ и "Дървени играчки за фина моторика".