Дървена игра с геометрични форми-пъзел

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44506
+ -
26,50 лв.
Характеристики
Характеристики

 

Комплектът включва 35 дървени блокчета и 2 зарчета. Пет от блокчетата са с 5-те основни геометрични форми. Трийсет от блокчетата са с илюстрирани различни предмети с различни форми. Блокчета са правени като части от пъзел и могат да се свържат  последователно едно след друго.

 

Начин на игра:

- За начало детата трябва да се запознаят с всяка от картинките и техните форми. След това извършват дейността по асоцииране и групиране, ръководени от родителя или учителя с примери и въпроси.

- Дейностите по групиране могат да се извършват по няколко начина чрез игра:

  • Игра за до 5 играчи: Всяко дете взема по едно блокче от формите и идентифицира 5-те предмета, свързани с него.
  • Игра за от 1 до 5 и повече играчи: Поставят се върху масата всички блокчета. Петте блокчета с геометрични форми се поставят по средата на масата с лице нагоре, всички останали 30 блокчета са обърнати на обратно. В последователност всеки играч обръща блокче и го поставя до съответната форма.

 

Игра със зарове:

  • Игра за двама играчи:

 При основния вариант на играта със заровете  30-те плочки се разбъркват с лицето надолу и се поставят по средата на масата, само 5-те плочки с формите се поставят с лице нагоре. Всеки играч изтегля по 7 плочки. От своя страна всеки играч хвърля заровете и в зависимост от формата, изобразена  на зарчето, търси блокче с тази форма. Ако няма налично блокче, играчът тегли блокче от обърнатите. След което е ред на следващия играч. Играчът, който свърши своите блокчета първи, печели играта.

  • Игра с трима и повече играчи:

30-те плочки се разбъркват с лицето надолу и се поставят по средата на масата, само 5-те плочки с формите се поставят с лице нагоре. Всеки играч хвърля заровете и в зависимост от формата изобразена на зарчетата, търси блокче, свързано с тази форма. Играчът тегли блокче от обърнатите, ако съответства, го нарежда до съответната форма, ако не отговаря-остава за него. След което е ред на следващия играч. Играчът, който свърши своите блокчета първи, печели играта.

 

Дървената игра притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

 Размер на кутията: 210х190х45мм

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

 

Продуктът можете да откриете в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:


София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 1 до 3 г. и от 3 до 5 годишна възраст" и "Дървени пъзели и сортери".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!