Дървена игра и пъзел с цветове от VIGA Toys

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44505
+ -
26,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Пъзел с цветове - игра от дърво

 

Дървеният пъзел с цветове е предназначен за развитие на визуалното възприемане на топлите и студени цветовете, както и класификация и групиране на всички изображения по този признак.Комплектът включва 36 дървени блокчета и 2 зарчета. Шест от блокчетата са с изрисувани бурканчета с боя в червен, оранжев, жълт, зелен, син и лилав цвят. Трийсет от блокчетата са с илюстрирани различни предмети в различни цветове. Предложете на детето да направи групичка по определения признак(в дадения случай цвят). Блокчета са създадени като части от пъзел и могат да се свържат последователно едно след друго. С подреждането на дървения пъзел детето ще научи названията и визуално ще различава цветовете. Косвено това упражнение води и до развитие на фината и грубата моторика, придобиване на умение за обединяване на предмети по определен признак.

 

Начин на игра:

- За начало детето трябва да се запознае с всяка от картинките и техните цветове. След това извършват дейността по асоцииране и групиране, ръководени от родителя или учителя с примери и въпроси.

- Дейностите по групиране могат да се извършват по няколко начина, чрез игра:

  • Игра за до 6 играчи: Всяко дете взема по едно блокче от цветовете и идентифицира 5-те предмета свързани с него.
  • Игра за от 1 до 6 и повече играчи: Поставят се върху масата всички блокчета. Шестте блокчета с цветовете се поставят по средата на масата с лице нагоре, всички останали 30 блокчета са обърнати на обратно. В последователност всеки играч обръща блокче и го поставя до съответния цвят.

 

-Игра със зарове:

  • Игра за двама играчи:

При основния вариант на играта със заровете 30-те плочки се разбъркват с лицето надолу и се поставят по средата на масата, само 6-те плочки с цветовете се поставят с лице нагоре. Всеки играч изтегля по 7 плочки. От своя страна, всеки играч хвърля заровете и в зависимост от цвета на зарчето, търси блокче с този цвят. Ако няма налично блокче, играчът тегли блокче от обърнатите. След което е ред на следващия играч. Играчът, който свърши своите блокчета първи, печели играта.

  • Игра с трима и повече играчи:

30-те плочки се разбъркват с лицето надолу и се поставят по средата на масата, само 6-те плочки с цветовете се поставят с лице нагоре. Всеки играч хвърля заровете и в зависимост от цвета на зарчетата, търси блокче свързано с този цвят. Играчът тегли блокче от обърнатите, ако съответства, го нарежда до съответният цвят, ако не отговаря-остава за него. След което е ред на следващия играч. Играчът, който свърши своите блокчета първи, печели играта.

 

Дървената игра притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

Размер на кутията: 210х190х45мм

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:


София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 1 до 3 г. и от 3 до 5 годишна възраст" и "Дървени пъзели и сортери".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!