Дървена Еко къща

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50349
+ -
169,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената Еко къща

 

Играейки с тази прекрасна дървена къща, децата се обучават във воденето на екологичен начин на живот. Запознават се с използването на вятърната и слънчева енергия, класификация на отпадъците и т.н. 

Дървена къща за кукли съдържа комплект с обзавеждане на четири стаи и двете важни фигури от семейството. Покривът и лицевият  панел лесно се демонтират и функционалността на къщата се разширява. Покривът на дървената къща е с панели и вятърна турбина за електрическа енергия.

В първите години от своето детство детето усвоява огромно количество разнообразен опит, знания и умения от възрастните, които се грижат за него. При играта с дървената къща за кукли то имитира действията на родителите, но по начин, който е свойствен именно за него. Малкото дете се учи през цялото време. Живеейки край възрастните и взаимодействайки с тях, наблюдавайки, вълнувайки се, играейки, усвоявайки действия с предмети от бита, детето непрекъснато се учи. Процесите на живеене и учене за малкото дете тясно се сливат един с друг. Дървената еко къща е еднакво подходяща за игра и обучение на децата.

Мария Монтесори е смятала, че въображението е важен инструмент на мисленето. Детето трябва да развива въображението с помощта на материали. Играта с дървената къща за кукли помага на детето да влезе в роля. Куклената къща е една от играчките, с които даваме възможност на малчуганите да играят пълноценно без насилие, изпитвайки радост и разкривайки своя творчески потенциал. По този начин децата научават много неща: за грижата към другите, основни етапи в ежедневието, научават се да общуват, подобряват речта и др.

В семейството, родителите са тези, които ходят на работа, готвят, чистят и др. Тази къща за кукли дава възможност на детето да влезе в ролята на възрастен. Детето придобива повече увереност. Учи се да проявя грижа и любов. Подрежда мебелите в различните помещения по свой начин, използвайки въображението си.

Много често в разговори с деца психолозите използват кукли, когато детето играе с кукла, то дава контрол над събития от техния собствен живот. Децата развиват въображението си, пресъздават живота си такъв, какъвто искат да бъде или това, което виждат около себе си. Играта с къщата за кукли позволява претворяването на различни сюжети. Ако детето има някакви затруднения или изпитва страх, неприятна емоция, можете да му помогнете да се справи с помощта на куклата. Например, ако детето има страх от  водата, то можете да му предложите да изкъпе куклата във ваната или езерцето.

С помощта на куклата децата разиграват важни събития от живота си и така по-лесно се справят с чувствата си, по-лесно се научават да отреагират в ситуации. Те пресъздават бита в живота на куклите, който наподобява живота на задружно семейство или напротив. С кулите и дървената им къща в играта, децата подражават на възпитателите си. А личният пример е вълшебна дума за възпитание в периода на ранното детство.

Дървената Еко къща е подходяща за деца от три години до ранна училищна възраст.

 

Дървената къща притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Размери на дървената еко къща:

 

465х365х310мм

 

Посетете категорията "Сюжетно-ролеви игри" за още подобни продукти от PlaySense 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!