Дървена Дженга игра PolarB

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44011
+ -
26,00 лв.
Характеристики
Характеристики

PlaySense Ви представя дървена дженга от серията PolarB. Класическа игра, в която може да участва цялото семейство. Подарете си забавни мигове със своите деца, като поиграете дженга! Симпатичното мече ще помогне на Вашето дете да победи. Играта, освен че е много забавна, развива и редица умения у децата - конструктивни способности, пространствено мислене, фина моторика. Поръчайте я лесно и бързо онлайн!

 

Дженга

 

Дженга е настолна игра, която съдържа 48 бр. трицветни дървени блокчета и 2 зарчета с обозначени цветове. Основната цел е да се изгради възможно най-висока кула от дървените елементи.

  • Размери: 83х83х260мм
  • Тегло: 0,83 кг
  • Производител: VIGATOYS (ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.)

 

Правила на играта:

Постройте кулата, като за всеки етаж използвате 3 блокчета. С преместването на дървените елементи и поставянето им едно върху друго, детето разбира последователността на построяването на дженга кулата. Всеки играч последователно хвърля зарче, изтегля блокче от съответния цвят и надстроява кулата. Победител е последният играч, поставил блокче върху кулата, без да я събори. Ако при надстрояването е нарушена целостта и блокчетата са поставени неправилно, често пъти постройката се сгромолясва. Това упражнение толкова привлича децата, че те често пъти строят кулата с единствената цел да проверят колко дълго ще се задържи дървената кула без да падне. При тази игра не е възможно повтаряне на упражненията, а по този начин давате простор на детската фантазия. Забавленията с дървената дженга са занимателни, както за малки, така и за големи.

 

Ползи за детското развитие:

При играта с дървена дженга детето се научава да различава визуално големината на обемите и площите. Развиват се фината и грубата моторика, координацията на движенията, зрителната памет, ориентацията в пространството и равнината, както и подготовка за усвояване на математиката. Благодарение на тази игра детето по експериментален път добива сензорна представа за центъра на тежестта на дървените блокчета. То може да ги използва като строител и изгражда различни пространствени фигури, стълби, пътечки, коминчета, да нарежда последователно едно след друго и бута като домино. С помощта им въвеждате понятия като по-къс, по-дълъг, като нареждате едно до друго блокчета от един цвят, а под тях едно или няколко блокчета, но по-малко на брой. Така малчуганът се учи да определя съотношението между размерите на геометричните фигури и закономерностите на техните цветови съчетания.

 

Дженга на добра цена с отлично качество

 

Block Tower дженгата притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71, което означава, че всички материали, които са използвани за направата ѝ са напълно безвредни за здравето. Доброто качество на играчката не се отразява в цената ѝ, която изключително изгодна. Предложеният продукт е чудесна идея за подарък за различни поводи. Можете да го поръчате онлайн или да го купите от нашите физически обекти:

  • София – ул. "Цар Симеон " 55
  • София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center
  • Пловдив – ул."Христо Г.Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Доставката до всяка точка на страната се осъществява за не повече от 3 работни дни. Очакваме Вашите поръчки или Вас и Вашите деца в нашите магазини!

 

Посетете категорията “Конструктивни игри” за още подобни продукти от PlaySense!