Дървена игра с букви и цифри

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44510
+ -
81,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Игра от дърво с букви и цифри

 

Дървената игра с букви и цифри представлява дървена подложка, на която са наредени цифрите от 1 до 100, английските букви (по няколко от всяка), както и повтаряеми математически знаци за събиране, изваждане, умножение, деление, равно.

 

Децата се запознават с цифрите на цислата от 1 до 100, като ги подреждат последователно. С дървената игра с букви и цифри децата по забавен начин се въвеждат в света на числата и неусетно преминават към броенето от 1 до 100, както и в обратен ред. На дървената дъска числовите обозначения са разпределени в десетична бройна система. Децата се запознават с математическите знаци и тяхното значение. На самата дървена подложка или извън нея малчуганите могат да съставят модели на задачи, посредством математическите знаци и да поставят правилния отговор. Така те получават представа за математическите операции на сетивно ниво, а впоследствие и разбиране на физическия смисъл на действията събиране, изваждане, умножение и деление. С нагледния материал детето ще се научи да чете и разбира изписаните аритметични действия, което води до отказване от дидактични материали на по-късен етап при решаване на примери, тоест решаване наум. В предучилищна възраст децата разбират, че изваждането е действие, обратно на събирането, а в училищна, че делението е действие, обратно на умножение.

 

Дървената игра с букви е подходящ дидактичен материал, с помощта на който детето ще научи буквите, ще започне да разпознава гласните и съгласните от тях. В началото някои от буквите ще му бъдат познати, други не. С тази игра могат да бъдат построявани думи, като се поставят буквите една след друга по такъв начин, че да съответстват на последователните звукове, които изграждат някоя дума. Самите букви се поставят в отделенията на дървената дъска, в която се съхраняват.

 

Как се играе дървената игра с букви и цифри?

 

За да въведе детето в това упражнение, възпитателят произнася думата, след което анализира звуковете, изговаряйки ги поотделно. Учителят взема буквите и произнася съответните им звукове един по един и по този начин съставя дума. Така на дървената подложка поставя последователните букви, за да наблюдава детето как се съставя думата.

 

Понякога детето, бързо разбрало упражнението, завършва думата само, без да чака наставника да прави това. След няколко упражнения децата започват сами да съставят думи. Питат за думи, които да подредят на дървената основа и това превръща дървената игра с букви и цифри в забавно занимание.

 

Съставянето на думи предизвиква истински изненади. Децата с интерес ще подреждат буквите в думи. Щом интересът е пробуден веднъж и децата схванат идеята, че всеки звук от говоримия език е представен чрез символ-буквено обозначение, те сами започват да напредват. Любознателните могат да превърнат дървената игра с букви и цифри в забавна кръстословица като подреждат букви в хоризонтален или вертикален ред. Това прави тази игра подходяща за деца от над 3 години до ранна училищна възраст.

 

В комплектът е включена торбичка от плат за съхранение на елементите.

 

Дървената игра притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:


София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

Посетете категорията "Образователни игри" за още подобни продукти от PlaySense

Подобни продукти
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!