Дървен детски куклен театър с магнити - 4 приказки

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 56005
+ -
69,50 лв.
Характеристики
Характеристики

 

Магнитната дървена игра е подходяща за деца над 3 години. В тази възраст децата вече започват да вникват в приказките, а какво по-прекрасно, когато приказните герои оживяват и приказката вече не е просто приказка, а игра? Магнитният куклен театър, освен да помага на детското въображение, крие редица други ползи, за които може да разберете точно тук.

 

Кое е уникалното в тази игра?

 

Магнитната дървена дъска е впечатляваща сцена за героите от 4 любими приказки - „Трите прасенца“, „Червената шапчица“, „Пепеляшка“ и „Пинокио“. За всяка от тях има различни декори и кратък текст от съдържанието на приказките на английски език. Предполага се, че българският вариант е вече добре познат на децата, затова текстът е на английски език. Както знаем, учението на нов език при децата може да бъде естествен процес, единствено и само ако започне възможно най-рано. Освен с приказните декори,  децата ще могат да се запознаят отблизо и с любимите си герои. Те са 15 на брой и се ръководят посредством 2 магнитни пръчици под сцената. В играта на театър децата непосредствено пресъздават диалози, преразказвайки приказките. Често променят сюжета и измислят нов, като комбинират по свой начин различните герои. Това е прекрасна възможност за развитие на детското въображение.

Сюжетно-ролевата игра е сред любимите на малките и за дълъг период от време гарантира забавление вкъщи.

 

С какво играта е полезна за детето? 

 

Освен въображението, играейки, децата развиват още нещо, а именно актьорската игра. Те пречупват срамежливостта и свенливостта си, овладени от сюжета на приказката. Дървеният театър и красиво изрисуваните герои, създават атмосферата за изнасяне на представления, което отключва желанието за изява на децата. Те променят умело гласът си в зависимост от това кой герой е част от приказката, редуват роли и усвояват емпатията като чувство и смело изразяват нова гледна точка изкривявайки приказките през своята призма.

Магнитният куклен театър с четири приказки е забавно пособие, с което децата неусетно преминават от слушане на приказки към техния преразказ. Да движат отделните герои, да създават диалози, да измислят свои реплики, всичко това е източник на изненада и удоволствие. Втората магнитна пръчица дава възможност за включване на друг съиграч. По този начин децата общуват помежду си чрез театралната игра, което е най-интересното занимание за тях. С измислянето на свои думички, децата постепенно откриват прекрасното свойство, чрез театралната игра да предават свои мисли. Свободното използване силата на мисълта развива тяхното въображение и аналитично мислене.

Удивителното е, че играейки, децата развиват себе си, добиват самоувереност и забравят за срамежливостта. Усвояват добре поуките от приказките и развиват въображението и мисълта си.

 

Родителите и децата

 

Когато детето вече е способно да назовава и описва случки, усещания, както и  настроения и черти на характера, може да преминете към следващия епап, като го помолите да опише със собствени думи героя от книжка, която обичате да четете заедно. Подпомагайте го, като му задавате въпроси, които обогатяват съдържанието.

Ако се стремим към пресъздаването на сюжета от конкретната приказка, в началото възрастният може да помага на децата с насочващи въпроси: "А сега какво стана? Как се чувства героят?". Това занимание ще помогне на детето да развие речника си, както и да го структурира логично около някаква тема. 

С магнитния куклен театър стимулирайте познанието на децата, като изисквате да говорят с добро произношение и правилна интонация. Подтикнати от ненаситното си желание за игра децата по забавен начин овладяват артикулационната техника. Механизмът на устното изразяване и разказът предшестват рационалното четене.  

Играта е изключително подходяща за занимание между деца и родители, особено в началото, докато децата разберат какъв необятен свят им разкрива този приказен свят.

 

Дървената игра магнитен театър притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Размери на продукта:Достатъчно, за да е комфортна на детето и да намира място сред всички други играчки в детската стая - 340х250х55мм

Тегло:  0,58 кг.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Посетете категорията "Образователни игри" за още подобни продукти от PlaySense

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!