Дървен сортер и зъбчати колела PolarB

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44007
+ -
41,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървен сортер и зъбчати колела PolarB

 

Дървеният сортер със зъбчати колела представлява дървената тристенна кутия за  сортиране и вгнездяване на 7 геометрични форми и един по-голям отвор за изваждане на елементите. Всяка фигура е с  различен цвят и изображение на зебра, слон, носорог, лисица, лъв, мече, таралеж.  Едната страна е с три здраво закрепени зъбчати колела, чието въртеливо движение е особено привлекателно за децата. 

Покажете на детето как да пъха малката фигура в голямата дървена пирамида-сортер, след това как да я извяжда. Когато малчуганът разбере, че дървената цветна формичка може да се пъхне през точно определен отвор, увеличете броя на елементите за игра. Тъй като фината моторика още не е развита, децата използват целите си ръце, за да изследват и държат. Играта със дървения сортер им помага да координират и позиционират пръстите си. Сортирането и вгнездяването помагат за координацията на ръчичката и окото, а също така и за цялостното разбиране къде се намира собственото тяло в пространството.

Играта със сортери и зъбчати колела подобрява двигателните умения, учи децата на търпение и как да се справят с проблемите и намират решение. Децата, които играят със сортери се упражняват да откриват разлики, също така и обръщат внимание на отношението между форми, числа, размери и цветове.

Всяко действие води до някакъв резултат. Например: "Какво ще се случи, ако направя това"? По този начин се формира разбирането на причинно-следсвените връзки впоследствие. Поставят се едни от първите цели, детето решава, че ще пъхне триъгълника с мечето на всяка цена. То започва да различава формите, не само учи имената на фигурите, но и разпознава техни характеристики, например какви са на допир и по колко страни имат.

Заниманията с дървения сортер са изключително полезни за деца между една и три години. Те помагат за концетрацията на вниманието, развитието фината моторика и коордицията, подобрява движението на пръстите на ръката, подготвя я за писане.

Един прекрасен продукт на VIGA TOYS за задържане на вниманието и силна концентрация. 

 

Дървеният Shepe Sorter and Gear Play by Viga притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

Размери на дървената играчка Shape Sorter and Gear play by Viga

 

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Можете да го откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. „Цар Симеон „ №55,

София – бул.”Черни Връх “ № 100, Paradise Center

Пловдив - ул. " Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

150х150х150мм

Тегло: 0,45 кг.

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 0 до 1г. и от 1 до 3 годишна възраст“ и "Дървени пъзели и сортери".