Дървен пъзел за категоризиране

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 51608
+ -
22,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървеният пъзел за категоризиране

 

Пъзелът за категоризиране има за цел да подобри паметта и способността за анализ на децата. Целият комплект съдържа 24бр. дървени блокчета за пъзел, смесени изображения на плодове, зеленчуци, животни, хранителни продукти, насекоми, спортни принадлежности и превозни средства.

 

Този дървен пъзел има за цел децата да усвояват категоризирането на предметите по дадени признаци, предназначение, принадлежност. За да нареди предметите според техните характеристики, детето най-напред трябва да ги разпознае и сортира, като този път само назовава предметите. То е склонно да се отдава на конструктивната дейност при сглобяването на пъзела, защото му харесва, изживява я и я използва, като средство за себеизразяване. Детето се позовава на собственото си познание. То може би е наблюдавало различни дребни животинки на морския бряг, домашни животни, слушало е какви звуци издават. То разпознава различните плодове и зеленчуци, вдъхвало е аромата им, като е правило разлика между тях. Детето изучава света благодарение на собствения си сетивен опит. Можете да поставите калинка в шепичката му, за да усети гъделичкането и, да гони пеперудите в парка, като му обясните, че всички малки лекокрили обитатели в нашата природа се наричат насекоми.

 

Може да разбъркате елементите. Съберете три картинки с едно предназначение и еднаква характеристика. Когато детето ги назове поотделно, използвайте насочващи въпроси, за да може то само да достигне до възможното обобщение/плодове, зеленчуци, насекоми, превозни средства, спортни принадлежности/. Детските очи първо виждат дървения пъзел, а мозъкът предвижда коя част да се намери и постави. Това подобрява координацията ръце-очи. А развитието на фината моторика на пръстите идва от изискването да се борави с малки, по- специални движения. Разгадаването коя част къде да се постави съдейства за умението на детето ефективно да решава проблеми и подобрява паметта. Този увлекателен начин на редене на дървени елементи от пъзела е успокоителен за децата. Всички участници могат да обсъждат процеса на сглобяване, да споделят знания и интересна информация с останалите. Груповият процес става способ за предаване на нови знания от дете на дете.

 

Как дървеният пъзел за категоризиране помага на вашето дете?

 

Игрите с дървени пъзели са удачен начин за мотивиране на децата да развиват различни умения: способност да се съсредоточават, да разсъждават, да придобият наблюдателност и концентрация. Дървените пъзели са вид конструктивна игра за развитие на логическото мислене, конструктивните умения и творческото въображение. Учат децата да бъдат активни, а едновременно и търпеливи.

 

Тази евтина конструктивна игра е подходящо пособие в урочната работа в детските градини при запознаването на децата с групирането на предметите по признак.

Пъзел за категоризиране притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

Размери на дървеният пъзел за категоризиране:

 

210х190х45мм

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Детски дървени играчки от 1 до 3г. и от 3 до 5 годишна възраст“, "Конструктивни играчки“ и "Дървени пъзели и сортери".

 

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!