Дървен пъзел лабиринт от VIga Toys

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50968
+ -
37,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Как се играе с дървен пъзел лабиринт?

 

Най-сложната част в играта с дървения пъзел за нанизване е изваждането на фигурите. Тук родителят активно се включва във въртеливото измъкване на разноцветните елементи. Извадете геометричните фигури, които са в различни цветове. 

Дайте възможност на детето да ги нанизва и завърта с пръсти, за да усети как преминават през лабиринта и достигат до основата. Запознайте детето с различните форми и цветове. За да не се нарушава редът, всички фигури трябва да се систематизират: кръгове, правоъгълници, триъгълници и квадрати. В началото детето няма да ги назовава, защото не ги познава. Но то може да ги разпознава по форма, съпоставяйки едната фигура с друга. Методът на повторението ще даде своите резултати. Играта с дървения пъзел-лабиринт стимулира детето само да открива грешките си и да ги поправя. Така то се учи на точност. 

 Игрите с предмети с различна форма, цветове и препятствия за нанизването развиват фината моторика. Това на свой ред спомага за развитието на речта и интелекта. Практически тази игра за ранното детско развитие  изисква малки движения, принадлежност и прецизност. Когато детето борави самостоятелно с дървените геометрични фигури, като ги нанизва и на свой ред изважда, то се учи да си поставя цел и я постига, което развива неговата независимост от околните.

 Тази игра е и за развитието на кординацията.Първоначално детето ще учи цветовете с техните нюанси, с въртеливо движение на пръстите ще вади и нанизва елементите, а впоследствие зрително и тактилно ще различава различните геометрични форми. Играта с дървения пъзел-лабиринт за нанизване развива у детето фината моторика, въображение, търпение, подготвя ръката за писане.

Децата обикновено имат желание да се учат и умеят да се занимават самостоятелно, да концентрират вниманието си, да спазват установените правила и да общуват с възрастните, като ги следват. Използвайте детската любознателност и предложете на малчугана различно занимание с дървените фигури за нанизване, като фокусирате детското внимание този път върху отворите. Погледнете с око през дупчицата на цветното блокче и обрисувайте пред детето това, което виждате. Нека то направи същото, а може и да създаде собствена история. Тази причудлива игра провокира към емоции, забава и смях. Така се развиват въображението и речта . Всяко дете е посвоему уникално, а с различните вариации на игри ще запалите искрицата и на таланта. 

Дървеният пъзел притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Можете да го откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Размер на продукта: 300х75х90мм

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 1 до 3 годишна възраст“ и "Дървени пъзели и сортери".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!