Дървен магнитен календар VIGA Toys

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50377
+ -
78,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървеният магнитен календар на  VIGA Toys

 

Календарът съдържа 75бр. магнитни елемента, с помощта на които децата отбелязват година, месец, ден от седмицата и съответната дата, сезон, метеорологично време, и дейност по избор и интереси.

Съответните елементи малчуганите поставят върху бялото магнитно поле от календара. На часовника минутите и часовете се отбелязват с ръчно премествани на стрелките. Подходящ продукт за дома, детска градина и училище.

Целта на обучението и играта с магнитния календар е детето да разбере неговата структура. Да добие представа за дните, седмиците, месеците и годините като единици за измерване на времето. Да запомни английските названия на дните от седмицата, месеците, тяхната продължителност и редуване.

Работата с календара в предлагания формат е удобна с това, че с него могат да работят и по-малки деца, стига да умеят да прикрепят магнитните елементи на посоченото от възрастния поле. Понеже отбелязването на времевите интервали става всеки ден, децата получават възможност да попиват и постепенно да усвоявят достъпната за тях времева информация. 

По-големите деца при попълването на подобен магнитен календар структурират представата си за други единици на времето, освен часовете и минутите, а и за тяхната продължителност. Изпълнявайки редовно повтарящи се действия, подрастващите с удоволствие фиксират събития, които им се случват на определена дата. Това става посредством магнитните блокчета с изобразени дейности, като такива за рожден ден, рисуване, игри, пикник и други. Комплектът съдържа и допълнителни бели магнитни блокчета, на които детето може да нарисува свои любими занимания и игри, с които да отбелязва любимата си дейност за деня. Има и допълнителни такива за попълване на допълнителни дати, години. Това помага на децата да постигнат по-дълбоко разбиране на такива времеви категории като минало, настояще и бъдеще.

 Дървеният календар притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 Можете да го откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

Размери на дървеният магнитен календар на PlaySense:

 

450х450х12мм

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още интересни продукти от същата категория, посетете категория "Образователни игри".