Дървен магнитен календар VIGA Toys

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50377
+ -
78,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървеният магнитен календар на  VIGA Toys

 

Календарът съдържа 75бр. магнитни елемента, с помощта на които децата отбелязват година, месец, ден от седмицата и съответната дата, сезон, метеорологично време, и дейност по избор и интереси.

Съответните елементи малчуганите поставят върху бялото магнитно поле от календара. На часовника минутите и часовете се отбелязват с ръчно премествани на стрелките. Подходящ продукт за дома, детска градина и училище.

Целта на обучението и играта с магнитния календар е детето да разбере неговата структура. Да добие представа за дните, седмиците, месеците и годините като единици за измерване на времето. Да запомни английските названия на дните от седмицата, месеците, тяхната продължителност и редуване.

Работата с календара в предлагания формат е удобна с това, че с него могат да работят и по-малки деца, стига да умеят да прикрепят магнитните елементи на посоченото от възрастния поле. Понеже отбелязването на времевите интервали става всеки ден, децата получават възможност да попиват и постепенно да усвоявят достъпната за тях времева информация. 

По-големите деца при попълването на подобен магнитен календар структурират представата си за други единици на времето, освен часовете и минутите, а и за тяхната продължителност. Изпълнявайки редовно повтарящи се действия, подрастващите с удоволствие фиксират събития, които им се случват на определена дата. Това става посредством магнитните блокчета с изобразени дейности, като такива за рожден ден, рисуване, игри, пикник и други. Комплектът съдържа и допълнителни бели магнитни блокчета, на които детето може да нарисува свои любими занимания и игри, с които да отбелязва любимата си дейност за деня. Има и допълнителни такива за попълване на допълнителни дати, години. Това помага на децата да постигнат по-дълбоко разбиране на такива времеви категории като минало, настояще и бъдеще.

 Дървеният календар притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 Можете да го откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

Размери на дървеният магнитен календар на PlaySense:

 

450х450х12мм

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още интересни продукти от същата категория, посетете категория "Образователни игри". 

 

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!