Дървен лабиринт от цифри

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50180
+ -
44,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Детето получава математическите си представи най-често на сетивно ниво. Това е добра база за възприемане на конкретни математически понятия и действия с числа. Дървеният лабиринт с цифри е интересно пособие в упражненията на децата за възприемане на естествения ред на числата. Той представлява масивна дъска с  изрязан в нея лабиринт и цифрите от 0 до 9.

Играта цифри-лабиринт е покрита с акрилен капак. Това я прави безопасна дори за деца над 18 месеца.Състои се от цветни метални топчета.От двете страни на дъската са монтирани две пръчици с магнитен накрайник. Детето се учи да придвижва топчетата до: 1-червено, 2-жълти, 3-лилави и така нататък. А колко ще постави в нулата? Около цифрите са принтирани фигури на животни,които съответстват на броя на цифрата.

 

Играйте заедно с вашето дете на дървената игра - Лабиринт от цифри.

 

Хванете неукрепналата ръчичка на вашето дете и му покажете как може да улавя цветни топчета, посредством магнитната пръчица и бавно да ги придвижва в издълбаните дървени улеи. Съвсем скоро то ще предпочете самостоятелно да се упражнява, а вие изисквайте всяко цветно топче да бъде придвижено до цифрата, под която е обозначен съответния цвят. Така детето затвърждава познанията си за цветовете, координацията око-ръка, умението да задържа известно време вниманието си, тъй като то е много неустойчиво в ранна детска възраст, да държат все по-уверено магнитния накрайник, подобно молив.

Известно време детето пипа, премества, брои единиците-мъниста. Ще отброява точен брой цветни топчета, съответстващи на броя на животните, принтирани до всяка цифра. Извършвайки тези действия, то разбира разликата между отделните количества, както и това, че всяко число е съставено от единици. Играта с дървения лабиринт с цифри е чудесно помагало в предучилищна възраст. Последователното броене и названията на числата в Монтесори-системата се усвояват при тези упражнения, при които нагледно, на сетивно ниво, е представено последователното увеличаване на количествата и тяхното обозначение.

 

Научете вашето дете на значението на цифрата "0" чрез дървената игра - Лабиринт от цифри

 

След като детето е усвоило броенето от 1 до 10 и в обратен ред, след като е отброило верния брой цветни топчета в съответните цифри, може да преминете към запознаване със символа и значението на цифрата 0. След като всички цифри от дървения лабиринт са запълнени със съответния брой топчета, можете да попитате детето дали всички отделения са запълнени. Най-вероятно то ще забележи, че отделение 0 е празно. Тогава възрастният докосва нулата и казва: Това е нула. Нула означава нищо. Помолете детето да отброи 0 топчета и след това заедно изяснете защо нищо не е сложено в цифрата на числото 0. Ако самото то попита какво да постави там, отговорете нищо, защото нула е нищо. За да накараме детето да разбере, че 0 е нищо, използвайте игри. Помолете го да ви донесе 0 моливи, да дойде при вас нула пъти, да ви изпрати нула въздушни целувки. Нагледно на самата дървена игра-лабиринт с цифри под самата цифра няма обозначение с цвят, защото там децата не отброяват топчета.

 С дървеният лабиринт от цифри детето се научава да брои до 9 и в обратен ред, както и разбира съотнасянето на количества към техните символи. Детето се въвежда в света на числата и се подготвя за възприемане на числови закономерности.  

 

Дървеният лабиринт с цифри притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

Размери на дървения лабиринт от цифри:

 

300х225х15мм

Тегло: 0,7 кг.

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 0 до 1г.от 1 до 3 гот 3 до 5 годишна възраст“ и "Дървени пъзели и сортери".

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!