Дървен часовник - пъзел

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 59235
+ -
49,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървеният часовник - пъзел

 

Масивен дървен часовник от каучуково дърво. Включва 12 различни дървени геометрични фигури с цифри от 1 до 12.

Всяка фигура може да бъде поставена само на определеното и място. Реденето на дървените блокчета, подобно пъзел, ще развие фината и грубата моторика на пръстите, ще подготви ръката за предстоящото писане, ще помогне на децата в различаването на цветове и форми. Цветните блокчета от дървения часовник спомагат за развитие на визуалното възприемане на цветовете, повечето от които обагрени в сходни нюанси. Изпълнявайки упражненията с този материал, детето започва по-добре да разпознава голям брой цветове и техните оттенъци. То ще ги назовава, а също така започва да проявява интерес към названията на по-светъл, тъмен, които се срещат в упражненията по развитие на речта. Посочвайте дървените блокчета подред отляво надясно, а то да назовава цветовете и техните нюанси. Детето разбира, че всеки цвят има различна интензивност.

Всяко блокче от дървения часовник има точно определено място, издълбано легло в платформата със същата форма. За да го поставят ,децата съпоставят формата или търсят същата цифра, изобразена върху дървения циферблат. С това упражнение  детето ще се  научи да брои от 1 до 12 и в обратен ред, като проследява последователността на числата в числова редица. С играта с дървения часовник- пъзел детето придобива умения за обединяване на предметите по определен признак, подготвя се за математически упражнения и такива за развитие на речта.

При тази образователна игра малката и голяма стрелка се движат лесно с пръст. Покажете на детето, че голямата стрелка трябва да извърви целия кръг, за да отброим още един кръгъл час, тогава преместете малката стрелка на следващото число. Забавен начин за игра с часове и минути.

Дървеният часовник-пъзел е подходящ за деца над три години, едновременно с това е чудесно нагледно средсво в предучилищна възраст. 

Дървеният часовник притежава сертификат за качество и безопастност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

Можете да го откриете в магазини PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София - ул."Цар Симеон"№55,

София - Парадайс Център,бул."Черни връх" 100

МОЛ Пловдив-ул."Перущица"№8

 

Размери на дървеният часовник - пъзел:

 

220х70мм

Тегло: 0,7

 

Посетете категориите "Конструктивни игри" и "Образователни игриза още подобни продукти от PlaySense