Дървен часовник - пъзел

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 59235
+ -
49,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Детски дървен часовник - пъзел - Описание

 

Масивен дървен часовник от каучуково дърво. Включва 12 различни дървени геометрични фигури с цифри от 1 до 12.

 

Детски дървен часовник - Как той помага на вашето дете?

 

Всяка фигура може да бъде поставена само на определеното и място. Реденето на дървените блокчета, подобно пъзел, ще развие фината и грубата моторика на пръстите, ще подготви ръката за предстоящото писане, ще помогне на децата в различаването на цветове и форми. Цветните блокчета от дървения часовник спомагат за развитие на визуалното възприемане на цветовете, повечето от които обагрени в сходни нюанси. Изпълнявайки упражненията с този материал, детето започва по-добре да разпознава голям брой цветове и техните оттенъци. То ще ги назовава, а също така започва да проявява интерес към названията на по-светъл, тъмен, които се срещат в упражненията по развитие на речта. Посочвайте дървените блокчета подред отляво надясно, а то да назовава цветовете и техните нюанси. Детето разбира, че всеки цвят има различна интензивност.

 

Детски дървен часовник - пъзел - Какви игри предлага тази дървена играчка?

 

Всяко блокче от дървения часовник има точно определено място, издълбано легло в платформата със същата форма. За да го поставят ,децата съпоставят формата или търсят същата цифра, изобразена върху дървения циферблат. С това упражнение  детето ще се  научи да брои от 1 до 12 и в обратен ред, като проследява последователността на числата в числова редица. С играта с дървения часовник- пъзел детето придобива умения за обединяване на предметите по определен признак, подготвя се за математически упражнения и такива за развитие на речта.

При тази образователна игра малката и голяма стрелка се движат лесно с пръст. Покажете на детето, че голямата стрелка трябва да извърви целия кръг, за да отброим още един кръгъл час, тогава преместете малката стрелка на следващото число. Забавен начин за игра с часове и минути.

 

Дървеният часовник-пъзел е подходящ за деца над три години, едновременно с това е чудесно нагледно средсво в предучилищна възраст. 

 

Дървеният часовник притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 Размери на дървеният часовник - пъзел:

 

220х70мм

Тегло: 0,7

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Детски дървени играчки от 1 до 3 г. и от 3 до 5 годишна възраст“  и "Конструктивни игри".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!