Дървен сортер VIGA Toys - Геометрични фигури

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50844
+ -
26,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на Дървен сортер VIGA Toys - Геометрични фигури

Сортерът с разноцветни геометрични фигури, промушването им през отворите е изключително полезна игра за ранното детско развитие. Този продукт на VIGA Toys е основна образователна играчка за запознаване на вашето дете с форми и цветове. Отличава се с минималистичен дизайн и практичност при използване. Състои се от дървена кутия с плъзгащ се капак с 4 отвора, с различна форма и 4 вида разноцветни геометрични тела.

Задачата на детето е да сортира частите по един или друг признак, в случая по форма. Детето ще изучава структурата на всяка фигура и ще избира подходящия отвор за нея.

Дървеният сортер с геометрични фигури с право се счита за една от най-полезните играчки за учене. С негова помощ детето придобива опит в анализирането и сравнението, подобрява фината моторика и координацията око-ръка. За да сортира правилно елементите, детето ще трябва да свърши трудна интелектуална работа: да разбере връзката между формата на фигурата и очертанията на отвора. Това обикновено се предшества от практически упражнения по метода на пробата и грешката.

Сортерът е популяризиран от Мария Монтесори. За основа е взаимствала изобретението на френския учител и психолог - Дъската на Сеген с разноцветни геометрични фигури. На тази база е създаден комплект за обучение от импровизирани материали, който става известен като сортировач или сортер. 

Продуктът притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД

 

Можете да го откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

Размери на продукта:

130х130х80 мм

 

 

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още интересни продукти от същата категория,посетете категория "Образователни игри".