Дървен сортер VIGA Toys - Геометрични фигури

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50844
+ -
26,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на Дървен сортер VIGA Toys - Геометрични фигури

Сортерът с разноцветни геометрични фигури, промушването им през отворите е изключително полезна игра за ранното детско развитие. Този продукт на VIGA Toys е основна образователна играчка за запознаване на вашето дете с форми и цветове. Отличава се с минималистичен дизайн и практичност при използване. Състои се от дървена кутия с плъзгащ се капак с 4 отвора, с различна форма и 4 вида разноцветни геометрични тела.

Задачата на детето е да сортира частите по един или друг признак, в случая по форма. Детето ще изучава структурата на всяка фигура и ще избира подходящия отвор за нея.

Дървеният сортер с геометрични фигури с право се счита за една от най-полезните играчки за учене. С негова помощ детето придобива опит в анализирането и сравнението, подобрява фината моторика и координацията око-ръка. За да сортира правилно елементите, детето ще трябва да свърши трудна интелектуална работа: да разбере връзката между формата на фигурата и очертанията на отвора. Това обикновено се предшества от практически упражнения по метода на пробата и грешката.

Сортерът е популяризиран от Мария Монтесори. За основа е взаимствала изобретението на френския учител и психолог - Дъската на Сеген с разноцветни геометрични фигури. На тази база е създаден комплект за обучение от импровизирани материали, който става известен като сортировач или сортер. 

Продуктът притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД

 

Можете да го откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

Размери на продукта:

130х130х80 мм

 

 

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още интересни продукти от същата категория,посетете категория "Образователни игри". 

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!