Дървена образователна игра с цветове - Паун от VIGA Toys

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44660
+ -
46,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървена образователна игра с цветове - Паун от VIGA Toys

Тази игра с цветове от VIGA Toys e чудесна обучаваща игра за научаване и съпоставяне на цветовете. Помага на децата в предучилищна възраст да научат и назовават цветове, сортират и съпоставят,  развиват координация око-ръка и бързо време за реакция.
 
Комплектът съдържа 4 дървени дъски за игра с изобразен паун, 20 двустранни карти с модели, 36 дървени цветни кръгли чипа и 2 зара.

Дървеният игра с цветове - Паун от VIGA Toys е предназначенa за развитие на визуалното възприемане на топлите и студени цветовете, както и класификация и групиране на всички изображения по този признак. Предложете на детето да направи групичка по определения признак(в дадения случай цвят). С подреждането на дървените кръгли блокчета детето ще научи названията и визуално ще различава цветовете. Косвено това упражнение води и до развитие на фината и грубата моторика, придобиване на умение за обединяване на предмети по определен признак.

Начин на игра:

- За начало предложете на детето да се запозная с различните цветове на 36 дървени кръгчета. После детето трябва да се запознае с всяко от картинните изображения и техните цветове. След това се извършва дейността по асоцииране и групиране, ръководени от родителя или учителя с примери и въпроси, за да открие детето кръглия чип със съответния цвят от картинното изображение.

В процеса на играта у детето се развива възприятието за цвят, то се учи да координира движенията си, да концентрира вниманието си, наред с това започва и да отброява цветните елементи.

Игра със зарове дава възможност за включване в играта на двама, трима или повече играчи.

Всеки играч хвърля зар и в зависимост от цвета на зарчето, търси кръгло блокче с този цвят. Ред е на следващия играч. Играчът, който подреди първи цветните кръгчета на пауна, печели играта.

Наличието на многоцветни и различни елементи в играчката, предлага възможност за вариативност, различни начини на игра, според въображението на играчите.

В по-късна възраст, когато работи самостоятелно с наличния дидактичен материал, детето се учи да си поставя конкретни цели. То изгражда практически навици за решаването на различни задачи. Действайки по метода на пробата и грешката, детето се учи да намира собствените си грешки и да ги поправя.

Педагогът показва и обяснява на детето, но не поставя цветните кръгчета вместо него. В процеса на играта детето се учи на всичко само.

Тази образователна игра с цветове от VIGA Toys съдържа различни методически пособия и с нея ще обогатите развиващата среда на детето. Привлекателна е и е идеално проектирана както за забавление ,така и за обучение.

Дървената игра притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

 

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:


София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 1 до 3 г. и от 3 до 5 годишна възраст" и "Дървени пъзели и сортери".

 
 
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!