Рекенрек - аритметична стойка от VIga Toys

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44634
+ -
14,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на сметало Рекенрек

Този рекенрек  има здрава рамка и е предназначен за деца да развиват умения за рисуване, субитизиране, събиране и изваждане. Контрастиращият цветен дизайн на 5 червени и 5 бели мъниста насърчава ключовата ранна математика на "субитизирането", което е наличие на визуална картина на количество, също така разпознаване колко броя, без броене, а чрез виждане на визуален модел (субитизиране).

Rekenrek е инструмент, който е създаден в Холандия като аритметична стойка или изчислителна рамка. На пръв поглед много хора смятат, че изглежда като сметало. Има лека, но силна разлика, промяната на цвета. Цветът на мънистата се променя след 5 броя мъниста, така че децата да могат да отделят по-лесно и да свържат количествата с еталонните стойности от 5 и 10.

Всеобщо е мнението, че децата в началният курс на обучение по математика трудно възприемат действията събиране и изваждане на числата с преминаване през десетицата. Ще дадем прост пример за използването на инструмента Rekenrek при събирането на числата 7+8.

На горната пръчка представяме числото 7, като 5 червени топчета и 2 бели топчета.

На долната пръчка представяме числото 8, като 5 червени топчета и 3 бели топчета.

Децата визуално групират червените топчета в десетица и лесно сумират петте бели топчета или 10+(2+3)=10+5=15

Рекенрек е уникален инструмент, който позволява на децата да развиват усещане за числа със свое собствено темпо. С вградената структура 5 и 10, рекенрек помага на децата да изградят връзки с числа, които водят до по-напреднали стратегии.

Rekenrek е чудесно помагало за ранна класна стая по математика.

Rekenrek притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД

 

Можете да го откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

Размери на рекенрек:

 

260х90х75 мм

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още интересни продукти от същата категория,посетете категория "Образователни игри". 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!