Дървен пъзел Монтесори - Куче

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44611
+ -
17,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървения пъзел Монтесори - Куче

За заниманията по системата на Монтесори са подбрани специални дидактични материали, конструирани така, че детето самостоятелно да открива и поправя грешките си, да развива търпението и наблюдателността си и най-главното - да проявява собствената си активност.

Този дървен пъзел, с реалистично изображение на куче, е качествена конструктивна игра за запознаване на детето с отделните животински видове. Състои си от дървена основа с издълбано легло и 7 елемента с дръжки за вгнездяване, изграждащи пъзел с изображение на куме. С този пъзел децата усъвършенстват зрително-двигателна координацията  и  трипръстовия захват. Те откриват, хващат и вадят чрез дървеното топче. Целта е така да конфигурират отделните елементи, че да съставят  изображението на съответното животно.

С какво играта е полезна за детето?

- Подобрява кординацията ръце-очи. Очите виждат отделните елементи, а мозъкът предвижда коя част от пъзела да се намери и постави,  така че да се построи съответното изображение.

-Развива трипръстовия захват и фината маторика , защото се изискват малки и по-специфични движения.

-Подобрява паметта. Този увлекателен и леко монотонен процес успокоява детето. Реденето на пъзел по системата на Монтесори е начин за усвояване на нови знания.

Монтесори материалите помагат на детето да опознае света, да свърже в единно цяло реалния опит и теоретичните познания. Така то се учи да разбира природата и да се ориентира в нея. Реденето на този пъзел учи детето на точност.То борави с материала самостоятелно, учи се да си поставя цел и я постига, което развива неговата независимост от околните.

 

Дървеният пъзел притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Можете да го откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

 

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете   "Дървени пъзели и сортери".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!