Комплект дървена игра с форми

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44506
+ -
24,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Комплектът включва 35 дървени блокчета и 2 зарчета. Пет от блокчетата са с 5-те основни геометрични форми. Трийсет от блокчетата са с илюстрирани различни предмети с различни форми. Блокчета са правени като части от пъзел и можем да ги свържем в последователност едно след друго.

Начин на игра:

- За начало детето трябва да се запознае с всяка от картинките и техните форми след това извършват дейността по асоцииране и групиране, ръководени от родителя или учителя с примери и въпроси.

 

 

- Дейностите по групиране могат да се извършват по няколко начина, чрез игра:

  • Игра за до 5 играчи: всяко дете взема по едно блокче от формите и идентифицира 5-те предмета свързани с него.
  • Игра за от 1 до 5 и повече играчи: поставят се върху масата всички блокчета. Петте блокчета с геометрични форми се поставят по средата на масата с лице нагоре, всички останали 30 блокчета са обърнати на обратно. В последователност всеки играч обръща блокче и го поставя до съответната форма.

-Игра със зарове:

  • Игра за двама играчи:

 Основния вариант при играта със заровете  е 30-те плочки се разбъркват с лицето надолу и се поставят по средата на масата, само 5-те плочки с формите се поставят с лице нагоре. Всеки играч изтегля по 7 плочки. От своя страна, всеки играч хвърля заровете и в зависимост от формата изобразена  на зарчето, търси блокче с тази форма. Ако няма налично блокче, играчът тегли блокче от обърнатите. След което е ред на следващия играч. Играчът, който свърши своите блокчета първи, печели играта.

  • Игра с трима и повече играчи:

30-те плочки се разбъркват с лицето надолу и се поставят по средата на масата, само 5-те плочки с формите се поставят с лице нагоре. Всеки играч хвърля заровете и в зависимост от формата изобразена на зарчетата, търси блокче свързано с тази форма. Играча тегли блокче от обърнатите, ако съответства го нарежда до съответната форма, ако не отговаря остава за него. След което е ред на следващия играч. Играчът, който свърши своите блокчета първи, печели играта.

 

Дървената игра притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да  откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Перущица" 8, Mall Plovdiv

 

 Размер на кутията: 210х190х45мм