Дървена игра - Рингове за нанизване Polar B

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44022
+ -
25,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената игра - Броеница

 

Дървената Броеница е масивна дъска с 4 дървени шипа, с различна височина и представящи числата от 1 до 4.Разглобете с вашето дете,като изваждате различните по цвят рингчета.Покажете му,как да нанизва всеки ринг на шип. Тази игра е за цветове, подреждане на количества и отброяване. 

Целта на играта с дървената броеница е обучението и развитието на сетивата на детето. Всичко, свързано с цвят, големина и форма, изостря сетивата и спомага за  разширяването на полето на детските възприятия. При началните упражнения децата се опитват да вадят и нанизват дървените елементи от произволен цвят. На две годишна възраст, когато обикновено малчуганите учат цветовете, предлагате на детето прецизно да наниже всяко дървено рингче като ги сортира по цвят. Към три години обичайно децата започват да броят. В тази възраст ползвате дървената платформа с цифрите като сметало. Така децата тренират и усъвършестват сетивата си, а това от своя страна води до формиране на интелектуални навици. Опитът показва, как материалът, който наистина интересува едно малко дете и който то свободно избира и редовно взема, е подходящ за образованието му. В този смисъл сетивните материали, каквито са дървените рингове, са незаменим помощник, защото съдържат  серия от предмети, групирани според конкретно физическо качество като цвят, форма, големина.

Децата по природа са запалени изследователи на заобикалящата ги среда. За да я опознаят в детайли с дървената Броеница, им предложете да поставят на лист ринг и пръстче в отвора му, а с другата ръка да опишат около него кръг с молив. Друга характеристика на дървените елементи е, че те са привликателни с цвят, яркост, пропорция. Всичко в заобикалящата обучаваща среда трябва да стимулира детето и да отговаря на най-голямятя му потребност в дадения момент.

 

 

Дървената игра притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Можете да я откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Перущица" 8, Mall Plovdiv

Размер: 180х130х55мм