Плосък пъзел с форми

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50015
+ -
15,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на продукта "Плосък пъзел с форми"

 

Дървеният плосък пъзел представлява основа с издълбани легла, с 8  профила на различни форми. С този пъзел децата  се запознават с различните цветове и форми, усъвършенстват координацията и трипръстовия захват. Отделните форми завършват с бутончета, чрез които децата ги вгнездява в издълбаните легла. Те ги откриват,хващат и вадят чрез дървеното топче. Целта е да ги поставят обратно в правилния прорез. Това допринася за развиването фината моторика на пръстите, които ще държат молива, както и на мускулната им сила.

Първоначално децата вадят фигурите, които са оцветени в 7 различни цвята. Предложете на детето да обследва фигурите, които още не познава с двата пръста, както и бордюра по ръбовете на рамката. Включвайки тактилните и зрителните сетива то ще усети овала и ръбовете на различните геометрични фигури. След това децата ще опитват да ги вгнездяват по метода на пробата и грешката в издълбаните легла, съответно с форма на звезда, кръг, елипса, петоъгълник, триъгълник, квадрат, сърце и ромб.

Детето Ви е талантливо и то бързо ще съобрази къде точно да вгнезди разноцветните фигури. А за последващата подготовка на ръката за писане му предложете да ги очертава с молив върху лист.

 

Дървеният пъзел притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

 

Размери на продукта: 

 

300x225x10мм

Тегло: 0,46 кг.