Дървена къща с мечета

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50255
+ -
179,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената къща с мечета

 

Модерна дървена къща, обагрена в приятен цвят. Разтворена и достъпна от всички страни, тя дава възможност за игра без затруднения. Комплектът съдържа и две дървени кукли-мечета, заедно с обзавеждането на четири стаи.

Мария Монтесори е смятала, че въображението е важен инструмент на мисленето. Детето трябва да развива въображението с помощта на материали.

Дървената къща за кукли спомага детето да влезе в роля.

Смята се, че игрите с къщата за кукли са за момичета, но много важно за развитието е и момчетата да играят с тях. По този начин научават много неща: за грижата към другите, основни етапи в ежедневието, научават се да общуват, подобряват речта. Свободното изразяване на емоции в играта развива детското въображение и социалните комуникации.

В семейството родителите са тези, които ходят на работа, готвят, чистят и др.Тези роли, с дървената куклена къща, децата пресъздават с дървените мечета. Така малчуганите влизат във вълшебния свят на приказките и измислят сюжети с приказните герои. Към куклената къща има и дървено куче-пазач. Детето придобива повече увереност, учи се да проявява грижа и любов. Подрежда мебелите в различните помещения по свой начин, използвайки въображението си.

Много често в разговори с деца психолозите използват кукли, когато детето играе с кукла, то дава контрол над събития от техния собствен живот. Децата развиват въображението си, пресъздават живота си такъв, какъвто искат да бъде или това, което виждат около себе си. Играта с къщата за кукли позволява развитието на различни сюжети. В последствие ще установите, че колкото по-голям е детския опит  и познания, толкова по-скоро детето ще започне да оценява чудесата на разгръщащия се пред него живот и толкова по-голям ще бъде интересът му.

С помощта на куклата детето разиграва важни събития от живота си,  имитира спонтанно възрастните, така по-лесно се справят с чувствата си, по-лесно се научават да отреагират в ситуации. Целта на конкретната игра с дървената къща трябва да бъде освобождаването на детето от връзките, които ограничават неговите естествени прояви. Ако се стремим да постигнем някакъв резултат от обучението в игрите на малките деца, това може да стане, ако всичко това им помага да напредват по пътя към независимостта. А допълнителните аксесоари като мебели, кола, домашен любимец и други помагат детето по-лесно да обладее причинно-следствените връзки между предметите и действията с тях.

Материалите, от които са изработени дървената къщата за кукли и аксесоарите към нея, са естествени и качествени, обагрени в пастелни цветове и бои на растителна основа. Това прави играчката подходяща за деца от 3 години до ранна училищна възраст.

Децата най-силно се привързват към играчките, които имат човешки черти, което е напълно обяснимо в психологията. Затова куклите-мечета им стават любими, а играта с тях има положителен ефект върху детското развитие.

 

Дървената къща притежава сертификат за качество и безопастност на материалите EN71.

Вносител: ВАЛАНИ ТРЕЙД ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

Можете да я откриете в магазини PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София - ул."Цар Симеон"№55,

София - Парадайс Център, бул."Черни връх" 100

МОЛ Пловдив-ул."Перущица"№8

Размери на дървената къща за кукли:

 

425х450х280мм

 

Посетете категорията "Сюжетно-ролеви игри" за още подобни продукти от PlaySense