Математиката е забавна с таблица и танграм

+ -
48,00 лв. 43,00 лв.
Характеристики
Характеристики

С тези две игри математиката ще бъде лесна и интересна за Вашия малчуган, ще настроите съзнателно детето да я изучава, като превърнете това в игра.

То ще  асоциира с цветове и подрежда числовите редици от 1 до 10, от 2 до 20,..от 10 до 100. Ще научи таблицата за умножение и ще добие естествената склонност да прави математически изчисления на ум.
Играта на Танграм развива логическото мислене, конструктивните и творчески умения у децата.Те ще мислят, ще разсъждават, ще комбинират във фигури различните геометрични форми.За подобряване на възприемането и зампаметяването на нова информация от математиката, Ви препоръчваме играта Танграм.
Както Мария Монтесори говори, с подобен род игри,  ръцете се превръщат в инструмент на мозъка.Дървена таблица за умножение

 

Забавното учене на таблицата за умножение можем да предложим на детето посредством тази образователна игра.Дървена таблица за умножение Playsense представлява дървена рамка с прегради, в която се вгнездяват сто броя дървени кубчета с размери 10х10 милиметра. Кубчетата са разделени на десет множества от различен   цвят, с принтиран знак за действието умножение. Отговорът е отпечатан на срещуположната страна на кубчето.

 

Децата изучават действието умножение и деление,  и таблицата за умножение във втори клас в началното училище. Образователната ни система се опитва да създава различни интерактивни методи и методики за преподаване в началното училище, пропускайки най-мощния стимулатор за придобиване на академични знания – играта. Единствено чрез играта децата могат да бъдат активирани и мотивирани да усвояват, анализират и запаметяват. И това може да бъде осъществявано в много по-ранна възраст. И тук е важно да се отбележи водещата роля на възрастния, родителя, приятеля. Какво е нужно да знае детето преди да пристъпите към играта? Трябва сигурно да може да брои числата до сто. Това условие се покрива от средностатистическото дете с удоволствие, защото децата са любознателни по принцип.А играта с таблицата за умножение може да бъде забавна и занимателна. Тук ще разработим пред вас примерен сценарий на игра с дървената таблица на магазин Плейсенс,който ще подпомогне лесното учене таблицата за умножение.

 

Важно условие преди началото е да не поставяте въпроса за учене, а емоционално да настроите детето за игра с вас. Това е най-силният мотив за него, да играе с близкия човек. Внимателно изсипвате кубчетата на масата, на пода, на любимото ви място за игра и го молите, изискате/според вашият подход/да ги сортира  в десет множества/купчинки/от цвят. Тук настъпва първият съществен и забавен момент. Детето се концентрира в групирането на десетиците, защото те са оцветени от топло към студено. Игра на топло, още по-топло, студено и много студено.

 

По какъв начин можем да използваме дървената таблица за умножение на PlaySense

 

Може да се пошегувате, че празната дървена кутия ви прилича на мястото където пчелите събират мед. И вие, като тях, ще запълните вашата пита с разноцветните кубчета. Избирате произволно кубче, например от зелената купчинка с действието 8х5 и започнете от горния ляв ъгъл да отброявате осем килийки отляво-надясно и поставете пръст. Отброявате от горният ляв ъгъл и пет килийки отгоре- надолу. След което, координатно съединявате линиите и откривате мястото, като поставяте кубчето с отговора нагоре- четиридесет. Децата удивително лесно разбират механизма на координатното представяне. Винаги се получава от първия път. Ако това не се случи, не се притеснявайте, децата обичат повторенията. Предлагате на  детето да го прави само, като му помагате с напътствия.

 

Може да си създавате, измисляте логика в подреждането, като всеки си спазва реда. Това отнема от 20 до 40 минути, което е чудесно активиране на концентрацията и вниманието. Детето придобива самочувствие и увереност, че е успяло да се справи със задача, която е нова за него и не открива на друго място в ежедневието си.

 

Наредената дървена таблица за умножение на магазин Плейсенс с отговорите отгоре, разкрива, визуализира подредбата на числовите редици от 1 до 10, от 2 до 20, от 10 до 100. Визуализира ги отгоре-надолу и отляво-надясно. Във всяко следващо подреждане вдигате нивото, като анализирате подредбата с равни множители/сравнявате с равните страни на квадрата/ и възможните два варианта на места при смяната местата на множителите. При всяко следващо подреждане вдигате нивото на играта, като  обсъждате числовите редици и наблюдавате техните нараствания. Играйте на броилки, например: 2,4,6, и т.н. Когато настъпи най-горното ниво на играта споделете тържествено новината на детето, че има действие деление, което е обратно на действието умножение.

 

Как дървената таблица за умножение помага на вашето дете?

 

Когато нарежда цветните дървените кубчета от таблицата за умножение,детето формира визуален образ на подредбата им и по този начин запомня техния брой и начина,по който са подредени.Забавното учене на таблицата за умножение,при която детето непрекъснато премества кубчетата с цифрите с пръсти и активно упражнява сетивата си,стимулира специалната склонност на детето към математиката.При занимателното усвояване таблицата за умножение,децата лесно достигат до момента,в който искат да напишат операцията,придобиват естествена и спонтанна склонност да правят изчисления и на ум. Играта с дървената таблица на магазин Плейсенс ще се запази в дългата емоционална памет на детето ви и когато настъпи тежкият момент на усвояването в училище, а там има множество интерактивни методи, играта може да продължи. Дали?

 

За кого е подходяща дървената таблица за умножение?

 

Продукта е подходящ за деца на възраст над 3 години. Съдържа дребни елементи.
Танграм - Описание на играта

 

Масивна дървена кутия с акрилен капак,в която се съдъжат 7 бр. ,различни геометрични фигури от

каучуково дърво,обединени в квадрат и 40бр.карти-образци с 80бр.изображения.Комбинирайки ги децата

построяват различните изображения от картите,а могат и да изработят свой собствен

проект.Тази игра е забавна както за деца,така и за възрастни.

 Дървеният танграм е логическа игра  от времето на Питагор,а изследователите твърдят,че е древна китайска игра. Според преданието Тан е изпуснал квадратна керамична плочка и тя се е  счупила на 7 части с различни форми. Опитал се е да ги съедини отново.Размествайки ги Тан е изграждал причудливи фигуре от отделните елементи.Това се е превърнало в невероятно забавление.

 

Танграм - Как тази дървена игра помага на вашето дете?

 

С тази дървена настолна игра детето се запознава с разлите геометрични форми:триъгълник,квадрат и успоредник.То ги назовава,сравнява по големина,изгражда специфични фигури по зададени силуети. Всички седем плочки от дървения пъзел се комбинират в различни фигури в двуизмерното пространство,без да се застъпват.На гърба на всяка карта-образец е подаден жокер за съответното изображение,който подсказва точния начин за комбинация на съответните гоеметрични елементи.

Това е типична игра-главоблъсканица,защото развива ума и комбинативното мислене.Тя способства за развитие моториката на ръцете,конструктивното и логическо мислене,както и стимулира творческите умения и въображение у децата.

Тази стилна и качествена дървена игра е еднакво интересна за различните възрасти.