Дървени дидактични блокчета-квадрат

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 58647
+ -
22,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Дидактична игра с геометрични фигури: квадрат

 

С широка усмивка Ви представяме една страхотна дидактична игра с геометрични фигури. По своята същност тя представлява масивна дървена основа с прорязани гезда в квадратна форма. Играта разполага с 10 геометрични фигурки, които децата трябва да наредят съобразявайки се формата и размера на всяка, за да се получи в края квадрат. Занимания от този тип са подходящо развлечение с обучителни елементи за занимания в детската градина. Будят интерес и при по-малките, под тригодишна възраст. Идеята е играещото дете хубаво да разбърка всички фигурки, а след това да ги подреди правилно по местата им в гнездата, за да се получат добре наредени квадрати. За да се случи това, ще се наложи малчуганът да опознае добре особеностите на формата на дървеното блокче. Това става чрез подробно изследване. В голяма част от случаите малчуганите се справят успешно от първия път с намирането на правилното място за всяко блокче.

 

С помощта на реденето на дидактични фигури, децата се запознават и с основните цветове. Лесно разпознават геометричните фигури и ги поставя там, където трябва. Със систематичното изучаване на геометричните форми, подреждайки ги в правилните гнезда по контрастни цветове, децата неусетно преминават към сравнителен анализ, сравнявайки дървените блокчета по големина. Упражнението с тази дидактична игра става лесно, тъй като детето вече е свикнало да разпознава и различава дървените елементи по цвят, големина и форма, като ги поставя на съответните им места без проба и усилие.

 

С тази образователна игра с геометрични фигури създавате благоприятни условия интелектуално усъвършенстване. Мисловната дейност на мъника е заета с непрекъснато анализиране, обобщаване и правене на изводи. Това развива логическото мислене и творческото въображение. Сред забавните страни се нарежда фактът, че малчуганите могат да строят с фигурките различни композиции. Играчката е подходяща за деца на възраст над 12 месеца. Артикулът притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71, който ги прави напълно подходящи за споменатата възрастова група. Направете подарък на любимите си малчугани, като поръчате тази играчка онлайн! Посетете категорията “Конструктивни игри” за още страхотни предложения!

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Перущица" 8, Mall Plovdiv


Размери:

  • 300х75х30мм