Дървено сметало

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50493
+ -
35,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Класическо сметало с дървена рамка от каучуково дърво със сто цветни топчета, групирани в десетици.

Това сметало за деца е подходящо помагало за сравняване на количества, съставяне на множества, за броене и смятане.Детето се запознава с цветове, цифри, множества.Броим с тези мъниста като поставяме първото от тях и казваме"1",а когато поставим следващото-"2" и т.н.Малкото дете е склонно да казва 1 за всяко ново мънисто,което добавя.То казва 1,1,1 вместо 1,2,3.Основна трудност при децата на 3,4 години,когато се учат да броят,е фактът,че една група се уголемява чрез добавянето на нова единица и че тази нараснала група трябва да се възприема като едно цяло.На помощ идва сметалото за смятане.Преместването на топчета и свързването им в количества е приятна за децата игра.Отброявайки едно след друго отделните топчета 

на металните шишове,детето изгражда  отделни групи /множества/,като по този начин ги сравнява по големина. А отделните мъниста  от сметалото могат да бъдат отчетливо отброени.Детето добавя последователно една единица след друга,за да получи общия им сбор.

Преброяването на отделните единици дава на детето понятие за числена група. Чрез преместването и съпоставянето  на мъниста на отделните метални шини, децата могат да събират,изваждат,а в последствие умножават и делят числа.

 Дървеното сметало притежава сертификат за качество и безопастност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

 

Размер на продукта: 305х310х75мм