Магнитна дървена игра - куклен театър с 4 приказки

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 56005
+ -
55,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Четири популярни любими детски приказки: “Трите прасенца“, “Червената шапчица“, “Пепеляшка“ и „Пинокио“. За всяка от тях има различни декори и кратък текст от съдържанието на приказките на английски език. Приказните герои са 15 на брой и се ръководят посредством 2 магнитни пръчици под сцената. В играта на театър децата непосредствено пресъздават диалози, преразказвайки приказките. Често променят сюжета и измислят нов, като комбинират по свой начин различните герои. Това е прекрасна възможност за развитие на детското въображение.

Когато детето вече е способно да назовава и описва случки, усещания, както и настроения, и черти на характера, може да преминете към следващия епап, като го помолите да опише със собствени думи героя от книжка, която обичате да четете заедно. Подпомагайте го, като му задавате въпроси, които обогатяват съдържанието.

Магнитният куклен театър е чудесно нагледно средство, с което детето ще пресъздава приказни сюжети от любими приказки. За да изградите структурата на разказа, му задавайте въпроси по темата, като го насочвате в определена посока:"Кои са героите в приказката"?, "Какво знаеш за тях"?, както и въпроси, свързани със сюжетното действие.

Няма съмнение, че детето попива огромен брой впечатления, когато слуша приказки. С кукления магнитен театър стимулирате естествения му инстинкт да играе с дървените магнитни фигури-герои и пресъздава техните реплики. Пръчиците с магнитен накрайник, които се използват за раздвиждане на героите, допълнително стимулират вниманието и концентрацията на детето. То разработва моделите за движение:прилепване към определената фигурка, движенията в различните посоки и работа с двете ръце. Така, когато интересът към театралната игра е разпален, вътрешният стимул да изразяват своята своята спонтанност е разбуден.

Магнитният куклен театър с четири приказки е забавно пособие, с което децата неусетно преминават от слушане на приказки към техния преразказ. Да движат отделните герои, да създават диалози, да измислят свои реплики, всичко това е източник на изненада и удоволсвие. Втората магнитна пръчица дава възможност за включване на друг съиграч. По този начин децата общуват помежду си чрез театралната игра, което е най-интересното занимание за тях. С измислянето на свои думички, децата постепенно откриват прекрасното свойство, чрез театралната игра да предават свои мисли. Свободното използване силата на мисълта развива тяхното въображение и аналитично мислене.

Ако се стремим към пресъздаването на сюжета от конкретната приказка, в началото възрастният може да помага децата с насочващи въпроси:"А сега какво стана? Как се чувства героят?". Това занимание ще помогне на детето да развие речника си, както и да го структурира логично около някаква тема. 

С магнитния куклен театър стимулирайте познанието на децата, като изисквате да говорят с добро произношение и правилна интонация. Подтикнати от ненаситното си желание за игра децата по забавен начин овладяват артикулационната техника. Механизмът на устното изразяване и разказът предшестват рационалното четене.  

Размери на продукта: 340х250х55мм

Тегло: 0,58 кг.