Дървен дидактически куб от VIGA Toys – 5 в 1

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44716
+ -
92,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървен дидактически куб 

Дървеният дидактически куб е уникален начин да задържите вниманието на детето си чрез 5 различни игри за дълго време, позволявайки му да научава нови неща и да развива нови умения.

С дървения дидактически куб децата могат да играят с часове без да губят интерес.

Повторяемостта при игрите с дървения дидактически куб позволява на децата да затвърдят получените знания и умения, придава им увереност в следващите игри с различни материали. Понякога просто трябва да помогнем на детето да преодолее неувереността си.

Дидактичните игри са образователни игри за постигане на определени възпитателни цели. Играта с дървения дидактически куб способства за интензивното развитие на детските умения, детската сръчност и познания, волевите процеси, памет, внимание, логика.

Децата се учат от това, което ги заобикаля. Самата Мария Монтесори препоръчва детето да бъде заобиколено от развиваща среда. Избирайки за игра дървения дидактически куб, като подходяща играчка за възрастта от 18 месеца до 6 години, родителят ще подкрепи естествената радост на детето от заниманията с него. Обучението с дървения дидактически куб по забележителен начин спомага развитието на способности у децата. Задачата на родителя е да помага на детето в процеса на познанието.

С дървения дидактически куб обогатяваме образователното пространство на детето.

И това става не с една, а с пет игри. Всяка игра стимулира развитието на различни умения.

1.Горната част на куба

Представлява дървена платформа с различни по цвят и форма телени лабиринти, и разнообразни цветни, дървени мъниста. По металните лостчета детето с пръсти прокарва разноцветни топчета и кубчета. В процеса на тази дидактична игра родителят регулира работата със своето дете, като му помага  за последователното изпълнение при преместването на дървените елементи в най-ранна детска възраст. Тази игра е за развитие фината моторика на пръстите, координацията и детската концентрация. Дървената горна част с телените лабиринти може да се отделя от дидактичния куб и детето самостоятелно да играе с нея. Тя е и като капак, когато се отвори, дидактичният куб се превръща в кутия.

2.Лабиринт с пътечки

Друга игра от дървения дидактически куб представлява лабиринт с пътечки, по които детето придвижва дървени геометрични фигурки на животни. Премествайки в улеите дървените елементи, детето визуално проследява различните животни. Това благоприятства развитието детската концентрация и умение за ориентиране в пространството. Родителят сътрудничи, оказва помощ и подкрепа. Ако се опитваме да запознаем детето с някой животни, като ясно назоваваме: “Това е калинка”, “Това е охлюв”, “Това е насекомо”. След това проверяваме дали детето ни е разбрало добре: “Продължи по пътечката с калинката”.

3. Въртящи се форми с изображения

Третата логическа игра от дървения куб  се състои от 6 въртящи се форми с принтирани изображения на животни. В най-ранна деца възраст работим за гъвкавостта на детските пръсти. На по- късен етап от детското развитие, посредством тази дидактична игра, по достъпен начин запознавате вашето умниче с понятията редица и колона. На детето просто му трябва време да се научи, да се упражнява, да се усъвършенства. Когато усвои всичко това му предложете да премине към отброяване на различните животни.

4.Сортиране на форми

Следващата страна на дидактическия  куб има 4 отвора, през които детето промушва точно определени дървени фигури с различни форми и цветове. По метода на пробата и грешката детето вгнездява в сортира правилната фигура. Тази логическа игра от дидактическия куб носи голям познавателен и емоционален заряд за детето.

5.Ксилофон

Петата игра е ксилофон, които носи приятни емоции на детето, защо малчуганите обичат ритъм и звук, който самите те пресъздават. Детето е изключително щастливо, когато открие, че допирът с палка до ксилофона го кара да издава звук. Играта с ксилофон има позитивен ефект върху детето, тя спомага за развитието на слуха и познавателните му способности. То проявява интерес, развива своята концентрация и кординация ръце-очи, като същевременно се забавлява.

 

Размери на продукта: 180х200х320мм;

Дървеният куб с активности e подходящ е за деца над 18 месеца, както и за предучилищна възраст.

Дървеният куб притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

Можете да го откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. “Цар Симеон ” 55,

София – бул.”Черни Връх ” 100, Paradise Center

Пловдив – ул.”Христо Г. Данов” 7 /срещу Куклен театър/

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 0 до 1г.от 1 до 3 г.и от 3 до 5 годишна възраст“ и “Дървени играчки за фина моторика“.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!